Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Galukd Проповедник ЦХ
20.04.2012 9:59
"Посему говорю вам: всякий грех и хула простятся человекам, а хула на Духа не простится человекам; если кто скажет слово на Сына Человеческого, простится ему; если же кто скажет на Духа Святаго, не простится ему ни в сем веке, ни в будущем" (Матф. 12:31,32).

Что означают и чего не означают слова Христа? Что это за хула? Спасибо за ваши комментарии!

Комментарии:  

Страницы: <<12[3]45678910>>
 Автор  Тема:
Yur
13.05.2012 2:58
петр
Ви визнаєте Христа як нашого Спасителя і Сина Божого? Думаю, що ви відповісте:ТАК. А ось мусульмани цього не скажуть. І як же вони будуть спасені без Спасителя?
Статус спасених теж різний. Адже багатий юнак теж заслуговував на життя вічне, змалку виконував Божі заповіді. Однак, обравши Христа, цього виявилося замало.
Мусульмани, це ті, що виконують Божі заповіді, але не називають себе Христовими. А отже й вимоги до них інші й нагорода інша. Так Бог скерував.

А що Дух Святий їм не звелів провіщати слово в Азії, то вони перейшли через Фрігію та через країну галатську. (Дії 16:6)
Ігор Чернешенко Проповедник ЦХ
13.05.2012 9:35
Yur
Мусульмани, це ті, що виконують Божі заповіді, але не називають себе Христовими. А отже й вимоги до них інші й нагорода інша. Так Бог скерував.

Дивно, Господь, чомусь, із вами не погоджується. Напевного Його треба підправити: 

От Иоанна 14:6 Иисус сказал ему: Я есмь путь и истина и жизнь; никто не приходит к Отцу, как только через Меня. 

А ви кажете, що можна і мусульманам до Бога прийти, щоправда, без Ісуса (вони його Ісой називають, і вже точно до "бога" не через Нього йдуть). Ісус чітко вказує, що ви помиляєтеся. 

От Матфея 10:32 Итак всякого, кто исповедает Меня пред людьми, того исповедаю и Я пред Отцем Моим Небесным;
От Матфея 10:33 а кто отречется от Меня пред людьми, отрекусь от того и Я пред Отцем Моим Небесным. 

Ви вважаєте, що мусульмани визнають Христа? Чи ви вважаєте, що якщо Ісус від когось відречеться, то то не матиме жодних наслідків для людини? 

1-е Тимофею 2:5 Ибо един Бог, един и посредник между Богом и человеками, человек Христос Иисус, 

Чи вважаєте ви, що мусульмани не потребують посередника і відразу можуть із Отцем мати спільність? (вони так не вважають). Писання говорить, що посередник є лише один, іншого немає, а ви говорите: "має, має". 

А вам взагалі щось відомо про мусульманство, про вчення Корану? Очевидно, що у вас дуже поверхневе розуміння цієї релігії, якщо ви порівнюєте християнство і іслам. 
Galukd Проповедник ЦХ
13.05.2012 9:50
Yur
Адже багатий юнак теж заслуговував на життя вічне, змалку виконував Божі заповіді.

В тому то й проблема, що спасіння не можна набути заслугами. Якщо це можна зробити через виконання заповідей, то Христос даремно помер (Гал. 2:21). Ви розумієте це?

Yur
Мусульмани, це ті, що виконують Божі заповіді, але не називають себе Христовими.

Які заповіді? Оцю, наприклад, виконують?
"Як він ще говорив, ось хмара ясна заслонила їх, і ось голос із хмари почувсь, що казав: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!" (Матв. 17:5)

Yur
Так Бог скерував.

А що Дух Святий їм не звелів провіщати слово в Азії, то вони перейшли через Фрігію та через країну галатську. (Дії 16:6)

Так звані "свідки Єгови" хоч вигляд роблять, що Писання тлумачать. Але навіть вони не часто так відверто видирають вірші з контексту.
Схоже, Ви тут абсолютно не для діалогу. А Ваші монологи беззмістовні і повні заблуджень.
Сообщение отредактировал Galukd - 13.05.2012 20:51
Yur
13.05.2012 19:56
Galukd
Yur
Адже багатий юнак теж заслуговував на життя вічне, змалку виконував Божі заповіді.
В тому то й проблема, що спасыння не можна набути заслугами. Якщо це можна зробити через виконання заповідей, то Христос даремно помер (Гал. 2:21). Ви розумієте це?
Очевидно не розумієте ви. Господь на запитання юнака: що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? каже: Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. (Мат.19:17) 
Не розумієте цього й не зрозумієте Галатів 2:21.

Galukd
Yur
Мусульмани, це ті, що виконують Божі заповіді, але не називають себе Христовими.
Які заповіді? Оцю, анпркилад, виконують:
"Як він ще говорив, ось хмара ясна заслонила їх, і ось голос із хмари почувсь, що казав: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!" (Матв. 17:5).
Старозавітні заповіді Вихід 20:1-17, що є також основою для ісламу.

Galukd
Yur
 Так Бог скерував. А що Дух Святий їм не звелів провіщати слово в Азії, то вони перейшли через Фрігію та через країну галатську. (Дії 16:6)
Так звані "свідки Єгови" хоч вигляд роблять, що Писання тлумачать. Але навіть вони не часто так відверто видираютьь вірші з контексту.
Вірш з Писання завжди буде Богонадхненим вірщом; й сказано в ньому те, що сказано. Якщо у голові не вкладається, то й братися пояснювати комусь теж не варто, пане Galukd.

Galukd
Схоже, Ви тут абсолютно не для діалогу. А Ваші монологи беззмістовні і повні заблуджень.
По крайній мірі вказати конкретно й обгрунтувати бодай одну невідповідність до Святого Письма в моїх судженнях так і не спромоглись.
До діалогу не напрошуюсь, всього лиш ділюся своїми думками. Хто охочий відреагує, кому неохота проігнорує.
Yur
13.05.2012 20:27
Ігор Чернешенко
Yur
Дивно, Господь, чомусь, із вами не погоджується. Напевного Його треба підправити:.
Нічого тут підправляти, маємо Слово Боже
. Господь на запитання юнака що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? каже: Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. (Мат.19:17)
Тож виглядає, що не погоджуєтесь зі словами Гспода ви, пане Ігор Чернишенко, чи погоджуєтесь? 

Ігор Чернешенко
 От Иоанна 14:6 Иисус сказал ему: Я есмь путь и истина и жизнь; никто не приходит к Отцу, как только через Меня. 
А ви кажете, що можна і мусульманам до Бога прийти, щоправда, без Ісуса (вони його Ісой називають, і вже точно до "бога" не через Нього йдуть). Ісус чітко вказує, що ви помиляєтеся. 
Не вигадуйте, й ще раз зверніть увагу на Мат.19:17.
Й таке запитання до вас, пане Ігор Чернишенко. Скажіть, ті хто сповідують іслам спасуться, чи підуть до пекла?

Ігор Чернешенко
1-е Тимофею 2:5 Ибо един Бог, един и посредник между Богом и человеками, человек Христос Иисус, 
Чи вважаєте ви, що мусульмани не потребують посередника і відразу можуть із Отцем мати спільність? (вони так не вважають). Писання говорить, що посередник є лише один, іншого немає, а ви говорите: "має, має". 
 Усе сказане мною, тут збережено. Від слів своїх не відмовляюся, є якісь запитання/зауваження до мною сказаного, прошу дуже, охоче відповім.

Ігор Чернешенко
А вам взагалі щось відомо про мусульманство, про вчення Корану? Очевидно, що у вас дуже поверхневе розуміння цієї релігії, якщо ви порівнюєте християнство і іслам. 
Хоч і відношуся до віруючих мусульман з повагою, по
правді сказати мої знання ісламу справді доволі поверхневі. Але те, що у християнства й ісламу спільне коріння, гадаю ні для кого не є секретом.

Сообщение отредактировал Yur - 13.05.2012 20:53
Galukd Проповедник ЦХ
13.05.2012 20:48
Yur
Очевидно не розумієте ви. Господь на запитання юнака: що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? каже: Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. (Мат.19:17) 

1. Суть відповіді Христа не у вірші 17, а у вірші 21. Порівняйте з Лук. 14:26,33.
2. Мойжливо й не розумію, то поясніть, будь ласка, що означають слова в Гал. 2:21. А заодне, чи можна досягти спасіння виконанням заповідей?

Yur
Galukd
Yur
Які заповіді? Оцю, наприклад, виконують?
"Як він ще говорив, ось хмара ясна заслонила їх, і ось голос із хмари почувсь, що казав: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!" (Матв. 17:5).
Старозавітні заповіді Вихід 20:1-17, що є також основою для ісламу.

1. Старозавітних заповідей більше 600, чому зупиняєтесь лише на 10?
2. Ви виконуєте цих 10 заповідей? В тому числі 4-у?
3. А що на рахунок заповіді слухатись Ісуса? Мусульмани її виконують? Чи можна без виконання цієї заповіді отримати життя вічне?
4. Це Ваша особиста думка щодо спасіння мусульман, чи офіційне вчення Вашої церкви?

Yur
Вірш з Писання завжди буде Богонадхненим вірщом; й сказано в ньому те, що сказано.

Оце правда. Коли богонадхенний автор писав щось, то він не вкладав в написане декілька смислів. Тому Ваші слова вірні. А ще є певні принципи, використовувати які Вам пропнували раніше при тлумаченні Письма, як то врахування конткесту, наприклад.

Yur
Якщо у голові не вкладається, то й братися пояснювати комусь теж не варто, пане Galukd.

Отож!!!

Yur
По крайній мірі вказати конкретно й обгрунтувати бодай одну невідповідність до Святого Письма в моїх судженнях так і не спромоглись.

Вважаю, що сліпа упередженість й запоморочення людськими філософіями заважають Вам бодай спробувати розібратись в цих речах. Як я вже казав раніше, спершу потрібно продемонструвати відповідність Ваших суджень зі Святим Письмом, і головна Ваша проблема в тому, що саме цього зв"язку й немає. Те, що Ви демонструєте, це підхід, при якому Святе Письмо слугує лише матеріалом, з якого Ви ліпите підпірки для Ваших заблуджень. Будь ласка, не ображайтесь на ці слова, вони не направлені проти Вас особисто, я зовсім не хочу Вас принижувати чи осуджувати, я розумію, що Ви просто знаходитесь в диявольскій сітці. Все, до чого я Вас закликаю, це без упередження дослідити Святе Письмо. А там нехай Ваше сумліня і серце підкаже, що робити далі.

Yur
До діалогу не напрошуюсь, всього лиш ділюся своїми думками.

Форум я розглядаю як місце, де можна поспілкуватись, і це спілкування передбачає різні позиції, це нормально. Проте для мене є різниця в самому підході. Я волію мати діалог, а не монолог. Монолог свідчить про бажання ствердити себе, а діалог говорить про бажання не тільки донести до когось свою позицію, але ще й дослідти позицію співрозмовника. При цьому уникати упередження, а над усе дорожити істиною. На жаль дуже часто люди замість того, щоб змінювати свої переконання "під" правду, намагаються змінити правду шляхом свого тлумачення.

Yur
Хто охочий відреагує, кому неохота проігнорує.

Гарна ідея!
Сообщение отредактировал Galukd - 13.05.2012 20:50
Yur
13.05.2012 22:05
Galukd
Yur
 Очевидно не розумієте ви. Господь на запитання юнака: що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? каже: Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. (Мат.19:17) 

1. Суть відповіді Христа не у вірші 17, а у вірші 21. Порівняйте з Лук. 14:26,33. 
2. Мойжливо й не розумію, то поясніть, будь ласка, що означають слова в Гал. 2:21. А заодне, чи можна досягти спасіння виконанням заповідей? 
 Пояснюю. Слова до Гал. 2:21 
скеровані до тих, хто приймає Благу Вістку, себто для християн, чиє покликання Божа досконалість. Виконання одних заповідей тут недостатньо. Для тих же, хто Христовими себе не вважають, й вимоги інші, й статус у житті вічному теж інший.
Далі ваші запитання.

Galukd
Yur
Старозавітні заповіді Вихід 20:1-17, що є також основою для ісламу.
3. А що на рахунок заповіді слухатись Ісуса? Мусульмани її виконують? Чи можна без виконання цієї заповіді отримати життя вічне? 
4. Це Ваша особиста думка щодо спасіння мусульман, чи офіційне вчення Вашої церкви? 
 Господь не для погибелі дав Свої заповіді на горі Сінай.
Заповідь слухатися Ісуса стосується тих, хто приймає Благу Вістку, себто християн. Не всі ними є.

Galukd
Yur
Вважаю, що сліпа упередженість й запоморочення людськими філософіями заважають Вам бодай спробувати розібратись в цих речах. Як я вже казав раніше, спершу потрібно продемонструвати відповідність Ваших суджень зі Святим Письмом, і головна Ваша проблема в тому, що саме цього зв"язку й немає. Те, що Ви демонструєте, це підхід, при якому Святе Письмо слугує лише матеріалом, з якого Ви ліпите підпірки для Ваших заблуджень. Будь ласка, не ображайтесь на ці слова, вони не направлені проти Вас особисто, я зовсім не хочу Вас принижувати чи осуджувати, я розумію, що Ви просто знаходитесь в диявольскій сітці. Все, до чого я Вас закликаю, це без упередження дослідити Святе Письмо.
 Й знову масло масляне, емоції й жодної конкретики, чи гадаєте на таке хтось купиться ..

Galukd
А там нехай Ваше сумліня і серце підкаже, що робити далі.
З моїм сумлінням, мені й розбиратися. Коли ж маєте щось до мого тут перебування, кажіть відверто й послухаю (Матвія 8:34).

Galukd
Yur
До діалогу не напрошуюсь, всього лиш ділюся своїми думками.
Форум я розглядаю як місце, де можна поспілкуватись, і це спілкування передбачає різні позиції, це нормально. Проте для мене є різниця в самому підході. Я волію мати діалог, а не монолог. Монолог свідчить про бажання ствердити себе, а діалог говорить про бажання не тільки донести до когось свою позицію, але ще й дослідти позицію співрозмовника. При цьому уникати упередження, а над усе дорожити істиною.  
Гріш ціна позиції, у котрій лукавство! Коли знаю, -- кажу, коли не знаю, так і кажу, не знаю і слухаю того, у кого є шо сказати. Це й буде істиною.

Бо тепер чи я в людей шукаю признання чи в Бога? Чи людям дбаю я догоджати? Бо коли б догоджав я ще людям, я не був би рабом Христовим.
Звіщаю ж вам, браття, що Євангелія, яку я благовістив, вона не від людей.
Бо я не прийняв, ні навчився її від людини, але відкриттям Ісуса Христа.  (Гал.1:10-12)

Galukd
На жаль дуже часто люди замість того, щоб змінювати свої переконання "під" правду, намагаються змінити правду шляхом свого тлумачення.

Одне відомо, пане Galukd, лукавець неодмінно запнеться на своєму слові, або ж йому доведеться виступити супроти Божого. 
Galukd Проповедник ЦХ
14.05.2012 10:43
Yur
Пояснюю. Слова до Гал. 2:21 скеровані до тих, хто приймає Благу Вістку, себто для християн, чиє покликання Божа досконалість. Виконання одних заповідей тут недостатньо. Для тих же, хто Христовими себе не вважають, й вимоги інші, й статус у житті вічному теж інший.
Далі ваші запитання.

Дякую за пояснення. Чи багато знаєте в посланні до Галатів слів, скерованих до не християн? Проаналізуйте контекст, і Ви помітите, що стосуються ці слова будь-кого, хто шукає спасіння. У Бога один шлях для всіх, і він пролягає через Христа.
З Ваших слів випливає, що є люди, котрі не визнають Христа Сином Божим, Спасителем світу, Творцем, але при цьому будуть у вічному житті. Але це суперечить  словам Самого Христа:
Вiд Iвана 14:6 Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.
Хіба що у Вас спасіння не пов"язане з "приходить до Отця".

До галатiв 2:21 Божої благодаті я не відкидаю. Бо коли набувається правда Законом, то надармо Христос був умер!
Ідея Павла в тому, що коли людина може врятуватись через виконання заповідей, як Ви про це кажете, тоді навіщо було помирати Христу?
Зрозумійте, що для отримання прощення гріхів є лише один шлях для всіх, це дар Божої благодаті, виявлений у Христі:
До римлян 3:20 Бо жадне тіло ділами Закону не виправдається перед Ним, Законом бо гріх пізнається.
До римлян 3:21 А тепер, без Закону, правда Божа з'явилась, про яку свідчать Закон і Пророки.
До римлян 3:22 А Божа правда через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірує, бо різниці немає,
До римлян 3:23 бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави,
До римлян 3:24 але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі,
До римлян 3:25 що Його Бог дав у жертву примирення в крові Його через віру, щоб виявити Свою правду через відпущення давніше вчинених гріхів
Людина виправдовується вірою, а не ділами (Рим. 5:1), не помітити цього в посланні до Галатів, означає не помітити самого послання.
І для збереження спасіння те саме, немає ніякої іншої ціни:

До римлян 5:8 А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками.
До римлян 5:9 Тож тим більше спасемося Ним від гніву тепер, коли кров'ю Його ми виправдані.
До римлян 5:10 Бо коли ми, бувши ворогами, примирилися з Богом через смерть Сина Його, то тим більше, примирившися, спасемося життям Його.

Yur
Й знову масло масляне, емоції й жодної конкретики, чи гадаєте на таке хтось купиться ..

Це вже навіть не смішно. Ви "приписуєте" мені власні "долстоїнства", дякую, не потребую цього. Ні, шоб по-суті сказати, а знову починаєте пустомовством займатись.
До речі, навіть у цьому пості наочний приклад. Я попросив Вас відповісти на 4 запитання:

Galukd

Ваші відповіді:

Yur
Заповідь слухатися Ісуса стосується тих, хто приймає Благу Вістку, себто християн. Не всі ними є.

І при аткому підході Ви назвиаєте мої слова
Yur
емоції й жодної конкретики

Чи Ви думаєте, що зі сторони не видно, де є конкретика, а де її немає? Це вже навіть не смішно.
До речі, щодо Вашого

Yur
Не знаю до чого це Ви, але роль Закону в іншому (прочитайте 3-й розділ послання до Галатів). А щодо його здатності спасати, то сказано зокрема:
До галатiв 3:21 Отож, чи ж Закон проти Божих обітниць? Зовсім ні! Якби бо був даний Закон, щоб він міг оживляти, то праведність справді була б від Закону!
До галатiв 3:22 Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа.

Yur
З моїм сумлінням, мені й розбиратися.

Чи я казав що інше? Амінь.

Yur
Коли ж маєте щось до мого тут перебування, кажіть відверто й послухаю (Матвія 8:34).

А мені що до цього?

Yur
Одне відомо, пане Galukd, лукавець неодмінно запнеться на своєму слові, або ж йому доведеться виступити супроти Божого. 

Амінь.
agiorus
14.05.2012 17:55
Подводя итоги рассмотрения основных толкований святых отцов и учителей Церкви евангельского учения о хуле на Духа Святаго, можно сказать, что к этому смертному греху, подлежащему вечному осуждению и наказанию, они отнесли:

• грех безбожия и неверия,
  • грех отвержения очевидной истины,
  • грех разделения Пресвятой Троицы через отделение Святаго Духа от сущности Христовой и объявление Его тварью, а не Богом,
  • грех приписывания каких-либо дарований христианина, полученных за ревностную богоугодную жизнь от Духа Святаго, действию сил бесовских,
  • грех объявления воздействий Божественного Духа на подвижника, который смог достичь чистой созерцательной молитвы, прелестью бесовской или результатом опьянения,
  • грех приписывания диаволу видимых всем дел и чудес Духа Божия.
Святые отцы вслед за апостолом Павлом подтвердили, что грех хулы на Духа Святаго должен подлежать анафеме. Совершающий этот грех или принимающий лжеучение, содержащее его, должен быть отлучен от Церкви до тех пор, пока не отречется публично от своих заблуждений, то есть принесет покаяние.

Думаю, что к этим выводам нечего добавить. Разве что только "осовременить".
  А будущий век... Если начинать о нём писать, то только раздувать очередное пустопорожничество, которое было ранее с католиком о чистилище.
14.05.2012 23:05
Здравствуйте Агиорус. 

У поскольку мы можем не согласится с Вами по поводу использования мнений отцов церкви как авторитета в религии, Вы можете начать новую тему касательно того, являются ли отцы церкви, соборы или другие источники (кроме Библии) авторитетом в религии. 

Если Вам известно учения православия по данной теме, было бы интересно рассмотреть ее с знающим человеком. 
14.05.2012 23:17
Yur
Й таке запитання до вас, пане Ігор Чернишенко. Скажіть, ті хто сповідують іслам спасуться, чи підуть до пекла?

Иисус явно и понятно сказал - да, они будут осуждены От Иоанна 3:18 Верующий в Него не судится, а неверующий уже осужден, потому что не уверовал во имя Единородного Сына Божия. 

Ваши слова о спасении мусульман противоречат Библии. Вам это или необходимо признать или и дальше прятаться за отговорками. 

Yur
Усе сказане мною, тут збережено. Від слів своїх не відмовляюся, є якісь запитання/зауваження до мною сказаного, прошу дуже, охоче відповім.[/quote]

На вопрос вы не ответили, ушли от вопроса. И ясно - ведь указано на вашу неправоту, а ее вам не легко признать, поэтому и дали такой бессмысленный ответ. 

Yur
Хоч і відношуся до віруючих мусульман з повагою, поправді сказати мої знання ісламу справді доволі поверхневі. Але те, що у християнства й ісламу спільне коріння, гадаю ні для кого не є секретом. 

Не логично и не правильно приводить аргументы не зная о них ничего. Не правда то, что у христианства и ислама общие корни, это дилетантский взгляд на религию ислама. 

Но вопрос не в исламе, а в вас - у вас нет сил признать, что вы были не правы обещая мусульманам спасение, которого им Бог не обещал вне Иисуса. 
А раз так, то и дальнейшая беседа теряет смысл - зачем вести диалог, если вы готовы только к монологу, где нет места ошибки для вас?
Yur
15.05.2012 1:34
Galukd
Чи багато знаєте в посланні до Галатів слів, скерованих до не християн? Проаналізуйте контекст, і Ви помітите, що стосуються ці слова будь-кого, хто шукає спасіння. У Бога один шлях для всіх, і він пролягає через Христа.
Усе в Благій Вістці скероване до християн, але не всі є християнами.
Уже наводив: 
Дiї 16:6 А що Дух Святий їм не звелів провіщати слово в Азії, то вони перейшли через Фрігію та через країну галатську. 
То що ті люди, згідно вашої логіки, самим Духом Святим приречені на погибель, раз свого часу не була їм звіщена Блага Вістка?
Чи повинні усі ті, хто сповідують іслам й інші нЕхристияни іти до пекла? Такі до вас запитання.

Galukd
Ідея Павла в тому, що коли людина може врятуватись через виконання заповідей, як Ви про це кажете, тоді навіщо було помирати Христу? 
Зрозумійте, що для отримання прощення гріхів є лише один шлях для всіх, це дар Божої благодаті, виявлений у Христі: 
Не я кажу, Ісус Христос істиний Бог наш каже:
 Вiд Матвiя 19:16 І підійшов ось один, і до Нього сказав: Учителю Добрий, що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне?
Вiд Матвiя 19:17 Він же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого. Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. 
Як можете щось говорити про Павлові ідеї, про шлях спасення, коли не вкладаються в голові слова Спасителя!?. Адже немає у вас відповідей, як і у випадку з "майбутнім віком". Й замісто того, аби постаратися прояснити ситуацію, для самого ж себе, приймаєте позу ..

Galukd
Ваші відповіді: 
1 - Зупинився на тих, що є обов'язковими для виконання усіма християнами.
2 - Намагаюся виконувати, у тому числі 4-ту. 

3 - Уже казав, так склалося, що для мусульман Блага Вістка свого часу не стала звіщеною, й тому виконувати
 те, що до них не скероване, вони не зобов'язані.

Й коли уже на те пішло:
Вiд Луки 18:29 А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам: Немає такого, щоб покинув свій дім, або дружину, чи братів, чи батьків, чи дітей ради Божого Царства,
Вiд Луки 18:30 і не одержав би значно більш цього часу, а в віці наступнім життя вічне. 
Ви, пане Galukd, усе так зробили??. То й на мусульман кивати нічого.
4 - Це моє переконання. Не певен, що десь таке затверджено в офіційних документах Церкви, але стосунки Ватикану з мусульманським світом носять миролюбивий характер. З сатаною ж Церква миритися не стане.
 http://www.islam.az/modules/sections/index_op_viewarticle_artid_168.html 

Galukd
Yur
Не знаю до чого це Ви, але роль Закону в іншому (прочитайте 3-й розділ послання до Галатів). А щодо його здатності спасати, то сказано зокрема: 

До галатiв 3:21 Отож, чи ж Закон проти Божих обітниць? Зовсім ні! Якби бо був даний Закон, щоб він міг оживляти, то праведність справді була б від Закону!
До галатiв 3:22 Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа.
До того, що виконання Божих заповідей були, є і будуть важливими для християн й інших релігій, що сповідують Бога Одного. Й не зрозуміло я
ким чином наведені вами цитати можуть заперечувати мої слова.
Вiд Матвiя 5:17 Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати. 
Сообщение отредактировал Yur - 15.05.2012 03:44
Yur
15.05.2012 4:38
Ігор Чернешенко
Yur
Й таке запитання до вас, пане Ігор Чернишенко. Скажіть, ті хто сповідують іслам спасуться, чи підуть до пекла?
Иисус явно и понятно сказал - да, они будут осуждены От Иоанна 3:18 Верующий в Него не судится, а неверующий уже осужден, потому что не уверовал во имя Единородного Сына Божия. 
Ваши слова о спасении мусульман противоречат Библии. Вам это или необходимо признать или и дальше прятаться за отговорками.
Не вигадуйте.
 Слова Івана 3:8 й скеровані до тих, кому була звіщена Блага Вістка. Мусульманам свого часу вона звішена не була.
Дiї 16:6 А що Дух Святий їм не звелів провіщати слово в Азії 
То ж ховатися за відмовками доведеться вам, або виступити супроти Святого Духа.

Ігор Чернешенко
Yur
Ігор Чернешенко
Усе сказане мною, тут збережено. Від слів своїх не відмовляюся, є якісь запитання/зауваження домною сказаного, прошу дуже, охоче відповім.
На вопрос вы не ответили, ушли от вопроса. И ясно - ведь указано на вашу неправоту, а ее вам не легко признать, поэтому и дали такой бессмысленный ответ. .
Такий же як і запитання. Який смисл відповідати, коли за мене кажете: "має, має". 
З цього приводу уже казав, не можемо калькувати з однієї релігії на другу, коли б мусульмани називали себе християнами, як сє к приміру, тоді й випоминати їм можна було б щось. А так, можна будь-кого звинуватити, що не сповідує Христа, але це буде не по-християнськи.

Ігор Чернешенко
Yur
 Хоч і відношуся до віруючих мусульман з повагою, поправді сказати мої знання ісламу справді доволі поверхневі. Але те, що у християнства й ісламу спільне коріння, гадаю ні для кого не є секретом. 
Не логично и не правильно приводить аргументы не зная о них ничего. Не правда то, что у христианства и ислама общие корни, это дилетантский взгляд на религию ислама. 
 А я й не стверджую, що є знавцем ісламу й аргументів жодних не наводжу, кажу що відношуся з повагою до мусульман.
А заперечувати спільне коріння іудаїзму, християнства та ісламу, не знати про Авраамічні релігії може справді лише дилетант 

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B0%D0%BC%D1%96%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B
D%D1%96_%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%96%D0%B3%D1%96%D1%97

Ігор Чернешенко
Но вопрос не в исламе, а в вас - у вас нет сил признать, что вы были не правы обещая мусульманам спасение, которого им Бог не обещал вне Иисуса.
Пане Ігор Чернешенко, повірте це не той варіант, коли можна брати на ура. Люди не глупі, самі розберуться хто правий, а хто не правий, у тому числі й ваші одновірці. Не думаю, що серед них знайдеться багато таких, хто буде стверджувати, що мусульмани й усі інші нЕхристияни заслуговують на пекло. 

Ігор Чернешенко
 А раз так, то и дальнейшая беседа теряет смысл - зачем вести диалог, если вы готовы только к монологу, где нет места ошибки для вас?
Дивна логіка, отже уваги заслуговує той опонет, котрий помиляється. До діалогу ж ніхто нікого не змушує, іноді справді краще помовчати.

Сообщение отредактировал Yur - 15.05.2012 06:04
15.05.2012 13:29
Yur
отже уваги заслуговує той опонет, котрий помиляється

Именно так. 

Вы к этим людям не принадлежите. 

Ничему не учитесь, логикой не пользуетесь, честность для вас чуждый елемент, на вопросы не отвечаете. 

Вы обычный утонченный троль. Перестаю перед вами рассыпать жемчуга, они вам не нужны. 
Yur
15.05.2012 14:33
Ігор Чернешенко
Yur
отже уваги заслуговує той опонет, котрий помиляється
Именно так. 
Вы к этим людям не принадлежите. 
Ничему не учитесь, логикой не пользуетесь, честность для вас чуждый елемент, на вопросы не отвечаете. 
Справді, логіка говорити неправду й обирати опонентів серед тих, що помиляються
 для мене є незрозумілою.

Ігор Чернешенко
Вы обычный утонченный троль. Перестаю перед вами рассыпать жемчуга, они вам не нужны.
Діло ваше,
 я ж залищаю за собою право реагувати на ваші пердли
А троль я чи не толь, вирішувати модераторам.
Сообщение отредактировал Yur - 15.05.2012 14:35

Страницы: <<12[3]45678910>>

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua