Yur
|
13.05.2012 22:05
Galukd | Yur | Очевидно не розумієте ви. Господь на запитання юнака: що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? каже: Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. (Мат.19:17) Не розумієте цього й не зрозумієте Галатів 2:21. |
1. Суть відповіді Христа не у вірші 17, а у вірші 21. Порівняйте з Лук. 14:26,33. 2. Мойжливо й не розумію, то поясніть, будь ласка, що означають слова в Гал. 2:21. А заодне, чи можна досягти спасіння виконанням заповідей? | Пояснюю. Слова до Гал. 2:21 скеровані до тих, хто приймає Благу Вістку, себто для християн, чиє покликання Божа досконалість. Виконання одних заповідей тут недостатньо. Для тих же, хто Христовими себе не вважають, й вимоги інші, й статус у житті вічному теж інший. Далі ваші запитання. Galukd | Yur | Старозавітні заповіді Вихід 20:1-17, що є також основою для ісламу. | 1. Старозавітних заповідей більше 600, чому зупиняєтесь лише на 10? 2. Ви виконуєте цих 10 заповідей? В тому числі 4-у? 3. А що на рахунок заповіді слухатись Ісуса? Мусульмани її виконують? Чи можна без виконання цієї заповіді отримати життя вічне? 4. Це Ваша особиста думка щодо спасіння мусульман, чи офіційне вчення Вашої церкви? |
Господь не для погибелі дав Свої заповіді на горі Сінай. Заповідь слухатися Ісуса стосується тих, хто приймає Благу Вістку, себто християн. Не всі ними є. Galukd | Yur | По крайній мірі вказати конкретно й обгрунтувати бодай одну невідповідність до Святого Письма в моїх судженнях так і не спромоглись. | Вважаю, що сліпа упередженість й запоморочення людськими філософіями заважають Вам бодай спробувати розібратись в цих речах. Як я вже казав раніше, спершу потрібно продемонструвати відповідність Ваших суджень зі Святим Письмом, і головна Ваша проблема в тому, що саме цього зв"язку й немає. Те, що Ви демонструєте, це підхід, при якому Святе Письмо слугує лише матеріалом, з якого Ви ліпите підпірки для Ваших заблуджень. Будь ласка, не ображайтесь на ці слова, вони не направлені проти Вас особисто, я зовсім не хочу Вас принижувати чи осуджувати, я розумію, що Ви просто знаходитесь в диявольскій сітці. Все, до чого я Вас закликаю, це без упередження дослідити Святе Письмо. |
Й знову масло масляне, емоції й жодної конкретики, чи гадаєте на таке хтось купиться .. Galukd | А там нехай Ваше сумліня і серце підкаже, що робити далі. | З моїм сумлінням, мені й розбиратися. Коли ж маєте щось до мого тут перебування, кажіть відверто й послухаю (Матвія 8:34).
Galukd | Yur | До діалогу не напрошуюсь, всього лиш ділюся своїми думками. | Форум я розглядаю як місце, де можна поспілкуватись, і це спілкування передбачає різні позиції, це нормально. Проте для мене є різниця в самому підході. Я волію мати діалог, а не монолог. Монолог свідчить про бажання ствердити себе, а діалог говорить про бажання не тільки донести до когось свою позицію, але ще й дослідти позицію співрозмовника. При цьому уникати упередження, а над усе дорожити істиною.
| Гріш ціна позиції, у котрій лукавство! Коли знаю, -- кажу, коли не знаю, так і кажу, не знаю і слухаю того, у кого є шо сказати. Це й буде істиною.
Бо тепер чи я в людей шукаю признання чи в Бога? Чи людям дбаю я догоджати? Бо коли б догоджав я ще людям, я не був би рабом Христовим. Звіщаю ж вам, браття, що Євангелія, яку я благовістив, вона не від людей. Бо я не прийняв, ні навчився її від людини, але відкриттям Ісуса Христа. (Гал.1:10-12)
Galukd | На жаль дуже часто люди замість того, щоб змінювати свої переконання "під" правду, намагаються змінити правду шляхом свого тлумачення. |
Одне відомо, пане Galukd, лукавець неодмінно запнеться на своєму слові, або ж йому доведеться виступити супроти Божого.
|