Yur |
Очевидно не розумієте ви. Господь на запитання юнака: що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? каже: Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. (Мат.19:17) Не розумієте цього й не зрозумієте Галатів 2:21. |
1. Суть відповіді Христа не у вірші 17, а у вірші 21. Порівняйте з Лук. 14:26,33.
2. Мойжливо й не розумію, то поясніть, будь ласка, що означають слова в Гал. 2:21. А заодне, чи можна досягти спасіння виконанням заповідей?
Yur |
Galukd | Yur | Мусульмани, це ті, що виконують Божі заповіді, але не називають себе Христовими. | Які заповіді? Оцю, наприклад, виконують? "Як він ще говорив, ось хмара ясна заслонила їх, і ось голос із хмари почувсь, що казав: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!" (Матв. 17:5). | Старозавітні заповіді Вихід 20:1-17, що є також основою для ісламу. |
1. Старозавітних заповідей більше 600, чому зупиняєтесь лише на 10?
2. Ви виконуєте цих 10 заповідей? В тому числі 4-у?
3. А що на рахунок заповіді слухатись Ісуса? Мусульмани її виконують? Чи можна без виконання цієї заповіді отримати життя вічне?
4. Це Ваша особиста думка щодо спасіння мусульман, чи офіційне вчення Вашої церкви?
Yur |
Вірш з Писання завжди буде Богонадхненим вірщом; й сказано в ньому те, що сказано. |
Оце правда. Коли богонадхенний автор писав щось, то він не вкладав в написане декілька смислів. Тому Ваші слова вірні. А ще є певні принципи, використовувати які Вам пропнували раніше при тлумаченні Письма, як то врахування конткесту, наприклад.
Yur |
Якщо у голові не вкладається, то й братися пояснювати комусь теж не варто, пане Galukd. |
Отож!!!
Yur |
По крайній мірі вказати конкретно й обгрунтувати бодай одну невідповідність до Святого Письма в моїх судженнях так і не спромоглись. |
Вважаю, що сліпа упередженість й запоморочення людськими філософіями заважають Вам бодай спробувати розібратись в цих речах. Як я вже казав раніше, спершу потрібно продемонструвати відповідність Ваших суджень зі Святим Письмом, і головна Ваша проблема в тому, що саме цього зв"язку й немає. Те, що Ви демонструєте, це підхід, при якому Святе Письмо слугує лише матеріалом, з якого Ви ліпите підпірки для Ваших заблуджень. Будь ласка, не ображайтесь на ці слова, вони не направлені проти Вас особисто, я зовсім не хочу Вас принижувати чи осуджувати, я розумію, що Ви просто знаходитесь в диявольскій сітці. Все, до чого я Вас закликаю, це без упередження дослідити Святе Письмо. А там нехай Ваше сумліня і серце підкаже, що робити далі.
Yur |
До діалогу не напрошуюсь, всього лиш ділюся своїми думками. |
Форум я розглядаю як місце, де можна поспілкуватись, і це спілкування передбачає різні позиції, це нормально. Проте для мене є різниця в самому підході. Я волію мати діалог, а не монолог. Монолог свідчить про бажання ствердити себе, а діалог говорить про бажання не тільки донести до когось свою позицію, але ще й дослідти позицію співрозмовника. При цьому уникати упередження, а над усе дорожити істиною. На жаль дуже часто люди замість того, щоб змінювати свої переконання "під" правду, намагаються змінити правду шляхом свого тлумачення.
Yur |
Хто охочий відреагує, кому неохота проігнорує.
|
Гарна ідея!