Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Galukd Проповедник ЦХ
13.05.2012 20:48
Yur
Очевидно не розумієте ви. Господь на запитання юнака: що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? каже: Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. (Мат.19:17) 
Не розумієте цього й не зрозумієте Галатів 2:21.

1. Суть відповіді Христа не у вірші 17, а у вірші 21. Порівняйте з Лук. 14:26,33.
2. Мойжливо й не розумію, то поясніть, будь ласка, що означають слова в Гал. 2:21. А заодне, чи можна досягти спасіння виконанням заповідей?

Yur
Galukd
Yur
Мусульмани, це ті, що виконують Божі заповіді, але не називають себе Христовими.
Які заповіді? Оцю, наприклад, виконують?
"Як він ще говорив, ось хмара ясна заслонила їх, і ось голос із хмари почувсь, що казав: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!" (Матв. 17:5).
Старозавітні заповіді Вихід 20:1-17, що є також основою для ісламу.

1. Старозавітних заповідей більше 600, чому зупиняєтесь лише на 10?
2. Ви виконуєте цих 10 заповідей? В тому числі 4-у?
3. А що на рахунок заповіді слухатись Ісуса? Мусульмани її виконують? Чи можна без виконання цієї заповіді отримати життя вічне?
4. Це Ваша особиста думка щодо спасіння мусульман, чи офіційне вчення Вашої церкви?

Yur
Вірш з Писання завжди буде Богонадхненим вірщом; й сказано в ньому те, що сказано.

Оце правда. Коли богонадхенний автор писав щось, то він не вкладав в написане декілька смислів. Тому Ваші слова вірні. А ще є певні принципи, використовувати які Вам пропнували раніше при тлумаченні Письма, як то врахування конткесту, наприклад.

Yur
Якщо у голові не вкладається, то й братися пояснювати комусь теж не варто, пане Galukd.

Отож!!!

Yur
По крайній мірі вказати конкретно й обгрунтувати бодай одну невідповідність до Святого Письма в моїх судженнях так і не спромоглись.

Вважаю, що сліпа упередженість й запоморочення людськими філософіями заважають Вам бодай спробувати розібратись в цих речах. Як я вже казав раніше, спершу потрібно продемонструвати відповідність Ваших суджень зі Святим Письмом, і головна Ваша проблема в тому, що саме цього зв"язку й немає. Те, що Ви демонструєте, це підхід, при якому Святе Письмо слугує лише матеріалом, з якого Ви ліпите підпірки для Ваших заблуджень. Будь ласка, не ображайтесь на ці слова, вони не направлені проти Вас особисто, я зовсім не хочу Вас принижувати чи осуджувати, я розумію, що Ви просто знаходитесь в диявольскій сітці. Все, до чого я Вас закликаю, це без упередження дослідити Святе Письмо. А там нехай Ваше сумліня і серце підкаже, що робити далі.

Yur
До діалогу не напрошуюсь, всього лиш ділюся своїми думками.

Форум я розглядаю як місце, де можна поспілкуватись, і це спілкування передбачає різні позиції, це нормально. Проте для мене є різниця в самому підході. Я волію мати діалог, а не монолог. Монолог свідчить про бажання ствердити себе, а діалог говорить про бажання не тільки донести до когось свою позицію, але ще й дослідти позицію співрозмовника. При цьому уникати упередження, а над усе дорожити істиною. На жаль дуже часто люди замість того, щоб змінювати свої переконання "під" правду, намагаються змінити правду шляхом свого тлумачення.

Yur
Хто охочий відреагує, кому неохота проігнорує.

Гарна ідея!
Сообщение отредактировал Galukd - 13.05.2012 20:50

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua