Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Yur
15.05.2012 1:34
Galukd
Чи багато знаєте в посланні до Галатів слів, скерованих до не християн? Проаналізуйте контекст, і Ви помітите, що стосуються ці слова будь-кого, хто шукає спасіння. У Бога один шлях для всіх, і він пролягає через Христа.
Усе в Благій Вістці скероване до християн, але не всі є християнами.
Уже наводив: 
Дiї 16:6 А що Дух Святий їм не звелів провіщати слово в Азії, то вони перейшли через Фрігію та через країну галатську. 
То що ті люди, згідно вашої логіки, самим Духом Святим приречені на погибель, раз свого часу не була їм звіщена Блага Вістка?
Чи повинні усі ті, хто сповідують іслам й інші нЕхристияни іти до пекла? Такі до вас запитання.

Galukd
Ідея Павла в тому, що коли людина може врятуватись через виконання заповідей, як Ви про це кажете, тоді навіщо було помирати Христу? 
Зрозумійте, що для отримання прощення гріхів є лише один шлях для всіх, це дар Божої благодаті, виявлений у Христі: 
Не я кажу, Ісус Христос істиний Бог наш каже:
 Вiд Матвiя 19:16 І підійшов ось один, і до Нього сказав: Учителю Добрий, що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне?
Вiд Матвiя 19:17 Він же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого. Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. 
Як можете щось говорити про Павлові ідеї, про шлях спасення, коли не вкладаються в голові слова Спасителя!?. Адже немає у вас відповідей, як і у випадку з "майбутнім віком". Й замісто того, аби постаратися прояснити ситуацію, для самого ж себе, приймаєте позу ..

Galukd
1. Старозавітних заповідей більше 600, чому зупиняєтесь лише на 10? 
2. Ви виконуєте цих 10 заповідей? В тому числі 4-у? 
3. А що на рахунок заповіді слухатись Ісуса? Мусульмани її виконують? Чи можна без виконання цієї заповіді отримати життя вічне? 
4. Це Ваша особиста думка щодо спасіння мусульман, чи офіційне вчення Вашої церкви?
Ваші відповіді: 
1 - Зупинився на тих, що є обов'язковими для виконання усіма християнами.
2 - Намагаюся виконувати, у тому числі 4-ту. 

3 - Уже казав, так склалося, що для мусульман Блага Вістка свого часу не стала звіщеною, й тому виконувати
 те, що до них не скероване, вони не зобов'язані.

Й коли уже на те пішло:
Вiд Луки 18:29 А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам: Немає такого, щоб покинув свій дім, або дружину, чи братів, чи батьків, чи дітей ради Божого Царства,
Вiд Луки 18:30 і не одержав би значно більш цього часу, а в віці наступнім життя вічне. 
Ви, пане Galukd, усе так зробили??. То й на мусульман кивати нічого.
4 - Це моє переконання. Не певен, що десь таке затверджено в офіційних документах Церкви, але стосунки Ватикану з мусульманським світом носять миролюбивий характер. З сатаною ж Церква миритися не стане.
 http://www.islam.az/modules/sections/index_op_viewarticle_artid_168.html 

Galukd
Yur
Господь не для погибелі дав Свої заповіді на горі Сінай.
Не знаю до чого це Ви, але роль Закону в іншому (прочитайте 3-й розділ послання до Галатів). А щодо його здатності спасати, то сказано зокрема: 

До галатiв 3:21 Отож, чи ж Закон проти Божих обітниць? Зовсім ні! Якби бо був даний Закон, щоб він міг оживляти, то праведність справді була б від Закону!
До галатiв 3:22 Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа.
До того, що виконання Божих заповідей були, є і будуть важливими для християн й інших релігій, що сповідують Бога Одного. Й не зрозуміло я
ким чином наведені вами цитати можуть заперечувати мої слова.
Вiд Матвiя 5:17 Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати. 
Сообщение отредактировал Yur - 15.05.2012 03:44

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua