Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Galukd Проповедник ЦХ
14.05.2012 10:43
Yur
Пояснюю. Слова до Гал. 2:21 скеровані до тих, хто приймає Благу Вістку, себто для християн, чиє покликання Божа досконалість. Виконання одних заповідей тут недостатньо. Для тих же, хто Христовими себе не вважають, й вимоги інші, й статус у житті вічному теж інший.
Далі ваші запитання.

Дякую за пояснення. Чи багато знаєте в посланні до Галатів слів, скерованих до не християн? Проаналізуйте контекст, і Ви помітите, що стосуються ці слова будь-кого, хто шукає спасіння. У Бога один шлях для всіх, і він пролягає через Христа.
З Ваших слів випливає, що є люди, котрі не визнають Христа Сином Божим, Спасителем світу, Творцем, але при цьому будуть у вічному житті. Але це суперечить  словам Самого Христа:
Вiд Iвана 14:6 Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.
Хіба що у Вас спасіння не пов"язане з "приходить до Отця".

До галатiв 2:21 Божої благодаті я не відкидаю. Бо коли набувається правда Законом, то надармо Христос був умер!
Ідея Павла в тому, що коли людина може врятуватись через виконання заповідей, як Ви про це кажете, тоді навіщо було помирати Христу?
Зрозумійте, що для отримання прощення гріхів є лише один шлях для всіх, це дар Божої благодаті, виявлений у Христі:
До римлян 3:20 Бо жадне тіло ділами Закону не виправдається перед Ним, Законом бо гріх пізнається.
До римлян 3:21 А тепер, без Закону, правда Божа з'явилась, про яку свідчать Закон і Пророки.
До римлян 3:22 А Божа правда через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірує, бо різниці немає,
До римлян 3:23 бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави,
До римлян 3:24 але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі,
До римлян 3:25 що Його Бог дав у жертву примирення в крові Його через віру, щоб виявити Свою правду через відпущення давніше вчинених гріхів
Людина виправдовується вірою, а не ділами (Рим. 5:1), не помітити цього в посланні до Галатів, означає не помітити самого послання.
І для збереження спасіння те саме, немає ніякої іншої ціни:

До римлян 5:8 А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками.
До римлян 5:9 Тож тим більше спасемося Ним від гніву тепер, коли кров'ю Його ми виправдані.
До римлян 5:10 Бо коли ми, бувши ворогами, примирилися з Богом через смерть Сина Його, то тим більше, примирившися, спасемося життям Його.

Yur
Й знову масло масляне, емоції й жодної конкретики, чи гадаєте на таке хтось купиться ..

Це вже навіть не смішно. Ви "приписуєте" мені власні "долстоїнства", дякую, не потребую цього. Ні, шоб по-суті сказати, а знову починаєте пустомовством займатись.
До речі, навіть у цьому пості наочний приклад. Я попросив Вас відповісти на 4 запитання:

Galukd
1. Старозавітних заповідей більше 600, чому зупиняєтесь лише на 10? 
2. Ви виконуєте цих 10 заповідей? В тому числі 4-у? 
3. А що на рахунок заповіді слухатись Ісуса? Мусульмани її виконують? Чи можна без виконання цієї заповіді отримати життя вічне? 
4. Це Ваша особиста думка щодо спасіння мусульман, чи офіційне вчення Вашої церкви? 

Ваші відповіді:

Yur
Господь не для погибелі дав Свої заповіді на горі Сінай.
Заповідь слухатися Ісуса стосується тих, хто приймає Благу Вістку, себто християн. Не всі ними є.

І при аткому підході Ви назвиаєте мої слова
Yur
емоції й жодної конкретики

Чи Ви думаєте, що зі сторони не видно, де є конкретика, а де її немає? Це вже навіть не смішно.
До речі, щодо Вашого

Yur
Господь не для погибелі дав Свої заповіді на горі Сінай.
Не знаю до чого це Ви, але роль Закону в іншому (прочитайте 3-й розділ послання до Галатів). А щодо його здатності спасати, то сказано зокрема:
До галатiв 3:21 Отож, чи ж Закон проти Божих обітниць? Зовсім ні! Якби бо був даний Закон, щоб він міг оживляти, то праведність справді була б від Закону!
До галатiв 3:22 Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа.

Yur
З моїм сумлінням, мені й розбиратися.

Чи я казав що інше? Амінь.

Yur
Коли ж маєте щось до мого тут перебування, кажіть відверто й послухаю (Матвія 8:34).

А мені що до цього?

Yur
Одне відомо, пане Galukd, лукавець неодмінно запнеться на своєму слові, або ж йому доведеться виступити супроти Божого. 

Амінь.

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua