Мир вам.
По слідам недавніх подій. Багато думав над таким: є один брат, якого я не знаю. Його фінансово підтримує інший брат, якого я знаю. Цей інший брат працює іще з одним близьким моїм товаришем, а той, в свою чергу, співпрацює із моєю громадою. Брат, якого я не знаю, є старійшиною в громаді, в якій раніше навчали (як зараз - не знаю) небіблійній ідеї.
Питання повстало: чи повинен я припинити спільну роботу із своїм близьким товаришем тому, що його підтримує брат, який підтримує ішого брата, який є тарійшиною в громаді, де раніше вчили не істині (зараз не знаю чи навчають цьому)?
Трохи заплутано, але ті, хто в темі, розберуться.
Браття, які ваші думки. Чи може 2 Івана 9 вірш
2-е Iвана 1:10 Коли хто приходить до вас, але не приносить науки цієї, не приймайте до дому його, і не вітайте його! 2-е Iвана 1:11 Хто бо вітає його, той участь бере в лихих учинках його.
використовуватися, щоб сказати: якщо ти підтримуєш людину, яка є в громаді, яка колись (зараз не знаю) навчала неістині, то і ти в гріху, і всі, хто тебе підтримують, теж знаходяться у гріху?
Чи повинні ми давати звіт за те, в що вірять інші люди?
Чи повинен я робиратися в що вірять всі друзі моїх друзів?
Чи є в Біблії подібні прецеденти?
Як довгою повинен бути "ланцюжок"? Чи повинен я дізнаватися чи немає серед моїх друзів і братів тих, хто підтримує стосунки із людьми, які почали навчати неправді? Наприклад: хтось збочиві від віри, а я дивлюся, з ким же він міг із моїх знайомих мати стосунки і вони їх до сих під підтримують.
Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?
Тут зупинюся із питаннями.
Прошу вас поділитися думками. Буду вдячний.