Mykola |
Mykola | Звинувачень в гріху поки що не було. |
Я не думаю, що зараз важливо що було, а що ні, оскільки, як ярозумію, обговорюється не саме конкретна ситуація, а є загальні запитання (які виникли у зв"язку з цією ситуацією), відповіді на які допоможуть пролити світло і знайти єдність в цій конкретній ситуації. |
Важливо, оскільки за наявності конкретної ситуації краще розібратися в ній, а потім вже — гарячими слідами — обговорити теоретичні аспекти.
Як на мене, краще рухатись від загального до окремого (от общего к частному) а не навпаки. Адже кожен окремий випадок слід розбирати у світлі загального підходу. Але нехай :)
Mykola |
Galukd | Mykola | Абсолютно ні. Але ми і не робили нічого подібного. Ніхто
не розбирався з доброго дива, хто в що вірить. Просто було старе
питання з Дулутом, в якому вчили неправди, і раптом ми дізналися, що
брат, якого ми добре знаємо, підтримує одного із членів дулутської
церкви (більше того, старійшину). Звідси і виникло питання. |
Оскільки мова вже йде про конкретну ситуацію, то яке? |
Питання
було: дорогий брате Джоне, як так сталося, що Ти був старійшиною в
церкві, де інші старійшини навчали неправди? Чи знав Ти про це? Якщо
знав, то як ставився? Щось таке. |
Таким чином, питання конкретної ситуації полягає в подіях, що стосується минулого.
Якщо говорити в загальному, то нам треба знайти відповідь на завпитання, яке сформулював Ігор: "Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?" Іншими словами, чи повинен християнин/християнка залишити громаду, якщо там проповідується неправдиве вчення, якщо навіть це християнин/християнка такого вчення не приймає?