Galukd |
Mykola | Ніхто не просив припинити роботу. |
Mykola | Звинувачень в гріху поки що не було. |
Я не думаю, що зараз важливо що було, а що ні, оскільки, як ярозумію, обговорюється не саме конкретна ситуація, а є загальні запитання (які виникли у зв"язку з цією ситуацією), відповіді на які допоможуть пролити світло і знайти єдність в цій конкретній ситуації. |
Важливо, оскільки за наявності конкретної ситуації краще розібратися в ній, а потім вже — гарячими слідами — обговорити теоретичні аспекти.
Galukd |
Mykola | В цій історії немає інших людей, а є брати, в яких є душі. |
До речі, у інших людей також є душі :))) |
І я ж про що.
Galukd |
Питання можна переформатувати, сенс ж не зміниться: «Чи повинні ми давати звіт за те, в що вірять інші брати, в яких є душі?» |
Як не переформатовувати, питання буде некоректним — оскільки звіт ми дамо тільки Богові; а от зважати на те, з ким брат спілкується — ми повинні. І з'ясовувати незрозуміле — теж.
Galukd |
Mykola | Абсолютно ні. Але ми і не робили нічого подібного. Ніхто не розбирався з доброго дива, хто в що вірить. Просто було старе питання з Дулутом, в якому вчили неправди, і раптом ми дізналися, що брат, якого ми добре знаємо, підтримує одного із членів дулутської церкви (більше того, старійшину). Звідси і виникло питання. |
Оскільки мова вже йде про конкретну ситуацію, то яке? |
Питання було: дорогий брате Джоне, як так сталося, що Ти був старійшиною в церкві, де інші старійшини навчали неправди? Чи знав Ти про це? Якщо знав, то як ставився?
Щось таке.
Galukd |
У що вірить Джон? Ніби то відповіді були. Як на мене, насправді питання залишається відкритим через те, що він до цих пір у тій громаді. |
Ні, звісно ж, не в що вірить брат Джон. В що він вірить, нам сказав брат Френк, і нам цього вистачило.
Galukd |
Наскільки я розумію, Ігор питав про приклади, щоб хтось розбирався, у що вірять мої друзі. А що стосується чи знав Павло кожного, кого картав, чи ні, то у разі, якщо це не можна підтвердити Біблією, дане припущення можна і не брати до уваги. |
Не думаю, що це питання тут доречне, враховуючи, що ми не вели розслідувань, «в що вірять чиїсь друзі». Я вище пояснив, яка була ситуація.
Galukd |
Я гадаю тут мова про різні речі. «Ланцюжок» пов’язаний із мірою або межами відповідальності. |
Чиєї саме відповідальності?
Брат Джон відповідальний за свої дії. Ми лише поставили декілька запитань, які дозволили б з'ясувати дещо, що стосується його характеру — і чекаємо на відповідь вже біля місяця. За цей час отримано листа зі статтею (не відповідь на наші запитання) і звіт про роботу (знов не відповідь на наші запитання).
Galukd |
А байдужість трохи з іншої сфери. Питання передбачає юридичний бік (доколе?), а відповідь стсоується ставлення (як?) Наприклад, якщо мені байдуже, що з братом, який у неділю не був у зібранні, то це ознака що з моєю духовністю не все гаразд. Але хто може в цьому вимагати каяття? |
Не знаю, ми не вимагали каяття. Ми просили і просимо про відповідь на декілька простих запитань.
Galukd |
Тому питання залишається: де та межа, коли ми можемо зупинитися і не досліджувати, у що вірять люди, з якими ми знаходимся в одному ланцюжку співпраці? |
Межею є наявність інформації, яка ставить під сумнів цілісність християнського характеру. Якщо така інформація є щодо мене, то я прошу всіх, хто це читає, звернутися до мене і з'ясувати все, що потрібно.
Galukd |
Як я вже казав, на мій погляд це головне питання, що стосується даної конкретної ситуації. Відповідь Джона ніяк не пов"язана з тим, про що йде мова. Два варіанти: 1) Він скаже, що на даний момент у громаді такому не вчать. 2) Він скаже, що такому вчать, але я сам в це не вірю. |
Це не буде відповіддю на наші запитання. Але ми зараз намагаємося вгадати, що він скаже, що нам на це казати — тоді як він нічого не каже. Ми все ще чекаємо.
Будемо чекати на відповідь брата Джона; від неї залежатиме, що далі.
Galukd |
Нам так чи інакше треба буде визначитись з відповіддю на запитання: чи може він при варіанті №2 залишатись в громаді? Гріх це, чи не гріх? |
Це залежить. В тому числі і від того, що саме він робив. Ми цього не знаємо, бо він мовчить.