Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Христианство на практике

Автор
Тема:
Ігор Чернешенко Проповедник ЦХ
28.06.2010 20:36
Мир вам. 
По слідам недавніх подій. Багато думав над таким: є один брат, якого я не знаю. Його фінансово підтримує інший брат, якого я знаю. Цей інший брат працює іще з одним близьким моїм товаришем, а той, в свою чергу, співпрацює із моєю громадою. Брат, якого я не знаю, є старійшиною в громаді, в якій раніше навчали (як зараз - не знаю) небіблійній ідеї. 
Питання повстало: чи повинен я припинити спільну роботу із своїм близьким товаришем тому, що його підтримує брат, який підтримує ішого брата, який є тарійшиною в громаді, де раніше вчили не істині (зараз не знаю чи навчають цьому)? 

Трохи заплутано, але ті, хто в темі, розберуться. 

Браття, які ваші думки. Чи може 2 Івана 9 вірш

2-е Iвана 1:10 Коли хто приходить до вас, але не приносить науки цієї, не приймайте до дому його, і не вітайте його!
2-е Iвана 1:11 Хто бо вітає його, той участь бере в лихих учинках його.

використовуватися, щоб сказати: якщо ти підтримуєш людину, яка є в громаді, яка колись (зараз не знаю) навчала неістині, то і ти в гріху, і всі, хто тебе підтримують, теж знаходяться у гріху?

Чи повинні ми давати звіт за те, в що вірять інші люди? 

Чи повинен я робиратися в що вірять всі друзі моїх друзів? 

Чи є в Біблії подібні прецеденти? 

Як довгою повинен бути "ланцюжок"? Чи повинен я дізнаватися чи немає серед моїх друзів і братів тих, хто підтримує стосунки із людьми, які почали навчати неправді? Наприклад: хтось збочиві від віри, а я дивлюся, з ким же він міг із моїх знайомих мати стосунки і вони їх до сих під підтримують. 

Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді? 

Тут зупинюся із питаннями. 

Прошу вас поділитися думками. Буду вдячний. 

Комментарии:  

Страницы: <<12[3]
 Автор  Тема:
Вячеслав
Зарегистрирован: 08.11.2009 Откуда: Украина Сообщения: 129 Предупреждения: 6
02.08.2010 20:06
Serghei
Итак, если Френк учит лжи и поддерживает лжеучителя - анафема. Если Эрнест поступил гордо и не обдумано и сеет раздоры - анафема. И напротив если они любят Бога и друг друга, то пусть стремятся к миру и единству между собой. Это будет правильно и действенно.

Предлагаю устроить им встречу и пусть отвечают нам - если мы того хотим

Согласен. Разумное предложение.

Во свяком случае это лучше, чем "играть в испорченый телефон".

Galukd Проповедник ЦХ
02.08.2010 20:13
Братья! Братцы! Люди!!!
Я никак не могу понять почему вы меня не понимаете! Может быть и вы точно также в отношении меня :))) Я считаю, что вопрос Игоря вполне корректен (если я только правильно его понял, может я приписываю ему то, чего он и не думал). Есть вещи, которые сами по себе являются грехами, независимо от обстоятельств, ситуации, мотивации и прочее.  И вопрос в том, является ли само по себе грехом, если брат, пусть даже старейшина... (и дальше по тексту).

Admin
- Если брат не поделился с братом обедом, съел сам и не накормил голодного, грех ли это?
- Если жена не повинуется мужу и удерживает себя от него (против его воли), грех ли это?
- Если брат выращивает на балконе каноплю, грех ли это?
и т.д.
Эти вопросы стоит считать вопросами мнения?
Стоит ли в этом случае что-то уточниять?

Некоторые - да, некоторые - нет.
Уточнять стоит, конечно, если есть сомнения.

Не по теме (да простит меня Админ): единственный способ борьбы с тролем - полное игнорирование. Это правило, как Устав караульной службы, написано "кровью и потом".
Mykola
03.08.2010 9:53
В-общем, надо подождать автора вопроса, чтобы не получилось так, что мы обсуждаем вообще не то, что он имел в виду.

Galukd
Не по теме (да простит меня Админ): единственный способ борьбы с тролем - полное игнорирование. Это правило, как Устав караульной службы, написано "кровью и потом".

Точно. До меня уже дошло )
Admin Администратор
Проповедник ЦХ
03.08.2010 10:02
Galukd
И вопрос в том, является ли само по себе грехом, если брат, пусть даже старейшина...
Дима, как я вижу, нельзя четко сказать, является ли данное действие грехом (как в случае с ложью, воровством, убийством). Это может быть и грехом и нет, зависит от других факторов (как и те примеры, которые я приводил выше). В этом случае надо уточнять, что мы и пытаемся сделать.
Сообщение отредактировал Admin - 03.08.2010 12:49
Ігор Чернешенко Проповедник ЦХ
08.08.2010 20:58
Мир вам. 
Давненько я на форум не заходив і обговорення пропустив. 

Скажу коротко, доки мене від Нету не відімкнуло: коли я ставив питання, то мене не цікавило конкретно питання Дулута. Мене цікавив принцип, адже принцип може бути застосований і по відношенню до Дулута, Чернівців, Гостомельскої, Кацапетовки, тощо. 

В ситуації із Дулутом є багато невідомих, але принцип і моє питання залишаються: що робити і до яких меж досліджувати? Чим визначати межі? Яка моя відповідальність щодо звіту за віру іншого брата. 

Для мене ці питання є суто практичними. Адже вони стосуються не лише заокеану. 

Перепрошую за неучасть в обговоренні, зараз мало сиджу в Неті. 

Божих вам благословінь. 
Mykola
12.08.2010 12:40
Мир, брате!

Ігор Чернешенко
Скажу коротко, доки мене від Нету не відімкнуло: коли я ставив питання, то мене не цікавило конкретно питання Дулута. Мене цікавив принцип, адже принцип може бути застосований і по відношенню до Дулута, Чернівців, Гостомельскої, Кацапетовки, тощо.

В ситуації із Дулутом є багато невідомих, але принцип і моє питання залишаються: що робити і до яких меж досліджувати? Чим визначати межі? Яка моя відповідальність щодо звіту за віру іншого брата. 

Щодо принципу, то, думаю, ідея «ланцюжків спілкування» є хибною, і, відповідно, обговорення того, якої довжини мають бути ці ланцюжки, є безплідним.

Скажу просто: ми маємо досліджувати (І судді добре дослідять… — Повторення Закону 19:18) всі ситуації*, які стають відомими нам (Бо стало відомо мені про вас, мої браття, від Хлоїних, що між вами суперечки. — 1 Коринтянам 1:11).

*) Природньо, що йдеться саме про такі ситуації, в яких постає питання гріху, а не взагалі всі :)

Страницы: <<12[3]

(С) 2008-2025, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua