Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Христианство на практике

Автор
Тема:
Ігор Чернешенко Проповедник ЦХ
28.06.2010 20:36
Мир вам. 
По слідам недавніх подій. Багато думав над таким: є один брат, якого я не знаю. Його фінансово підтримує інший брат, якого я знаю. Цей інший брат працює іще з одним близьким моїм товаришем, а той, в свою чергу, співпрацює із моєю громадою. Брат, якого я не знаю, є старійшиною в громаді, в якій раніше навчали (як зараз - не знаю) небіблійній ідеї. 
Питання повстало: чи повинен я припинити спільну роботу із своїм близьким товаришем тому, що його підтримує брат, який підтримує ішого брата, який є тарійшиною в громаді, де раніше вчили не істині (зараз не знаю чи навчають цьому)? 

Трохи заплутано, але ті, хто в темі, розберуться. 

Браття, які ваші думки. Чи може 2 Івана 9 вірш

2-е Iвана 1:10 Коли хто приходить до вас, але не приносить науки цієї, не приймайте до дому його, і не вітайте його!
2-е Iвана 1:11 Хто бо вітає його, той участь бере в лихих учинках його.

використовуватися, щоб сказати: якщо ти підтримуєш людину, яка є в громаді, яка колись (зараз не знаю) навчала неістині, то і ти в гріху, і всі, хто тебе підтримують, теж знаходяться у гріху?

Чи повинні ми давати звіт за те, в що вірять інші люди? 

Чи повинен я робиратися в що вірять всі друзі моїх друзів? 

Чи є в Біблії подібні прецеденти? 

Як довгою повинен бути "ланцюжок"? Чи повинен я дізнаватися чи немає серед моїх друзів і братів тих, хто підтримує стосунки із людьми, які почали навчати неправді? Наприклад: хтось збочиві від віри, а я дивлюся, з ким же він міг із моїх знайомих мати стосунки і вони їх до сих під підтримують. 

Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді? 

Тут зупинюся із питаннями. 

Прошу вас поділитися думками. Буду вдячний. 

Комментарии:  

Страницы: <<1[2]3>>
 Автор  Тема:
Mykola
16.07.2010 9:19
Galukd
Як на мене, краще рухатись від загального до окремого (от общего к частному) а не навпаки. Адже кожен окремий випадок слід розбирати у світлі загального підходу. Але нехай :)

Тоді, брате, ти погодишся, що це загальне мало бути сформульоване ближче до дійсності.
А то виходить надто загально, і в когось може скластися враження, що дійсно церква з Раїси Окипної, 9 рознюхує до сьомого коліна, хто в що вірить — просто так, бо проповідувати нудно й ліньки…

Galukd
Таким чином, питання конкретної ситуації полягає в подіях, що стосується минулого.

Всі питання стосуються минулого :) Теперішнє надто швидкоплинне, а майбутнє ще чи буде? :)

Серйозно, це не змінює питання. 1 Кор 6:9-10: там і майбутнє, і теперішнє. Чому Павло не має проблем з цими людьми, які були грішниками? Бо вони очистилися. Він це знає, питання закрите.

Galukd
Якщо говорити в загальному, то нам треба знайти відповідь на завпитання, яке сформулював Ігор: "Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?"

Це некоректне запитання, і я дивуюся, що доводиться це повторювати.
Якщо хтось навчав, то треба розібратися:
— чи це взагалі при цьому старійшині було;
— якщо так, то чи старійшина знав про це;
— якщо так, то як ставився.

Це щонайменше. І ми поставили ці запитання братові Джону — і чомусь в підсумку маємо години і мегабайти дискусій. І не маємо відповіді від брата. І я не можу зрозуміти, чому.

Galukd
Іншими словами, чи повинен християнин/християнка залишити громаду, якщо там проповідується неправдиве вчення, якщо навіть це християнин/християнка такого вчення не приймає? 

Ні, так питання не стоїть, тим більше що мова йде про старійшину, а не просто християнина. Але менше з тим: так питання не стоїть.
Питання не про залишення/незалишення громади, а про те, як людина поводила себе в певній ситуації. І краще за будь-які аналогії тут буде відповідь брата Джона, який з незрозумілих мені причин (але я припускаю, що існує багато речей за межою мого розуміння) відповідає на листи інших братів, але не на наш.
Admin Администратор
Проповедник ЦХ
16.07.2010 11:52
Galukd
Якщо говорити в загальному, то нам треба знайти відповідь на завпитання, яке сформулював Ігор: "Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?" Іншими словами, чи повинен християнин/християнка залишити громаду, якщо там проповідується неправдиве вчення, якщо навіть це християнин/християнка такого вчення не приймає? 
Насколько я понял, так вопрос не стоит. Вопрос не в том, оставил или не оставил, вопрос в том, будучи старейшиной знал ли он про лжеучение и как относился к этому. Простой вопрос, ответ на который вряд ли займет более 10 минут...
Serghei
16.07.2010 16:02
Не ломайте головы и не тратьте времени - ответы вы сами знаете, если знаете Писания.
По моему, братья (американцы) в очередной раз перекладывают свои личные проблемы на нас. Потому им нет дела до ваших писем. Предлагаю этот "гордиев узел" разрубить "духовным мечом", а именно раз все мы с вами знаем и любим истину давайте и поступать по истине со всеми и во всех ситуациях не переходя на личности и не ставя критерием оценки человека: "если Эрнест сказал - это...., а если Фрэнк - это....". Они в ответе перед Богом и должны разобраться между собой сами.
Итак, если Френк учит лжи и поддерживает лжеучителя - анафема. Если Эрнест поступил гордо и не обдумано и сеет раздоры - анафема. И напротив если они любят Бога и друг друга, то пусть стремятся к миру и единству между собой. Это будет правильно и действенно.
Предлагаю устроить им встречу и пусть отвечают нам - если мы того хотим. А иначе, не станем друг в друге видеть врагов - мы верим одинаково!
Сообщение отредактировал Serghei - 16.07.2010 16:05
Galukd Проповедник ЦХ
17.07.2010 0:38
Mykola
Тоді, брате, ти погодишся, що це загальне мало бути сформульоване ближче до дійсності.

Загальне воно і є загальне; формула вона на те і формула, що призначена для вирішення окремих задач та прикладів. Визначаємо загальне і прикладаємо до нього окреме. Це допомагає уникати багато суб"єктивних речей, які можуть бути пов"язані з окремими ситуаціями (особисті стосунки, матеріальна зацікавленість тощо).  Але це тільки моя думка.

Mykola
Серйозно, це не змінює питання. 1 Кор 6:9-10: там і майбутнє, і теперішнє. Чому Павло не має проблем з цими людьми, які були грішниками? Бо вони очистилися. Він це знає, питання закрите.

Тобто, задача в тому, щоб переконатись, чи грішив брат Джон в минулому, і чи покаявся він в цьому?

Mykola
Galukd
Якщо говорити в загальному, то нам треба знайти відповідь на запитання, яке сформулював Ігор: "Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?"

Чому некоректне? Якщо, наприклад, в моїй общині через деякий час почнуть проповідувати помилку, то чи повинен я піти з неї (якщо я вмовляв відмовитись, а мене не послухали)? Ця ситуація цілком можлива. Не розумію, що тут не коректного :)
Galukd Проповедник ЦХ
17.07.2010 0:45
Serghei
По моему, братья (американцы) в очередной раз перекладывают свои личные проблемы на нас. Потому им нет дела до ваших писем.

Похоже на то.

Serghei
Предлагаю этот "гордиев узел" разрубить "духовным мечом", а именно раз все мы с вами знаем и любим истину давайте и поступать по истине со всеми и во всех ситуациях не переходя на личности и не ставя критерием оценки человека: "если Эрнест сказал - это...., а если Фрэнк - это....".

Аминь!

Serghei
Итак, если Френк учит лжи и поддерживает лжеучителя - анафема. Если Эрнест поступил гордо и не обдумано и сеет раздоры - анафема.

Где то так :)

Serghei
Предлагаю устроить им встречу и пусть отвечают нам - если мы того хотим.

Очень пессимистически отношусь к єтой идеи. Не в плане отвергаю, а в плане реализации. Если "им нет дела до ваших писем", то и до большего вряд ли :(

Serghei
Не ломайте головы и не тратьте времени

Кажется, к сожалению, тут ты прав. Насчет траты времени. Пока видеться это бесполезным. Ну ничего, Бог управит!
Mykola
21.07.2010 16:48
Galukd
Тобто, задача в тому, щоб переконатись, чи грішив брат Джон в минулому, і чи покаявся він в цьому?

Щось таке.

Galukd
Mykola
Galukd
Якщо говорити в загальному, то нам треба знайти відповідь на запитання, яке сформулював Ігор: "Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?"

Якщо, наприклад, в моїй общині через деякий час почнуть проповідувати помилку, то чи повинен я піти з неї (якщо я вмовляв відмовитись, а мене не послухали)? Ця ситуація цілком можлива. Не розумію, що тут некоректного :)

Некоректне тут те, що, на питання Ігоря немає і не може бути відповіді, бо замало інформації. Коректне питання має бути більш розгорнутим і має містити більше подробиць щодо ситуації.
Mykola
21.07.2010 16:57
Serghei
Не ломайте головы и не тратьте времени - ответы вы сами знаете, если знаете Писания.

Ответы знаем, но никак не можем их согласовать )

Serghei
По моему, братья (американцы) в очередной раз перекладывают свои личные проблемы на нас.

В данном случае братья-американцы ничего не перекладывали. Я выше коротко описал ситуацию.

Serghei
Потому им нет дела до ваших писем.

Нет дела не всем братьям и не до всех писем нет дела, тут обобщать нельзя.

Serghei
Предлагаю этот "гордиев узел" разрубить "духовным мечом", а именно раз все мы с вами знаем и любим истину давайте и поступать по истине со всеми и во всех ситуациях не переходя на личности и не ставя критерием оценки человека: "если Эрнест сказал - это...., а если Фрэнк - это....".

Личности во всём этом деле упоминаются лишь постольку, поскольку они являются участниками каких-либо событий. Никто не противопоставляет братьев друг другу, речь идёт о попытке выяснить, насколько целостным является характер одного брата. В процессе этого выяснения возникло много других вопросов, но тут нет гордиева узла, а есть обычный узелок, который очень легко развязать. Нежелание его развязать — говорит о многом, но точку пока что ставить не хотелось бы.

Serghei
Они в ответе перед Богом и должны разобраться между собой сами.

Согласен, но это не имеет отношения к настоящей дискуссии.

Serghei
Итак, если Френк учит лжи и поддерживает лжеучителя - анафема. Если Эрнест поступил гордо и не обдумано и сеет раздоры - анафема. И напротив если они любят Бога и друг друга, то пусть стремятся к миру и единству между собой. Это будет правильно и действенно.

Это, кстати, да. Потому-то мы и удивились, узнав, что церковь в Дулуте якобы больше не учит лжи, но забыла сообщить об этом Эрнесту, который в своё время ушёл из этой церкви именно из-за лжеучения. Однако, это просто один из фактов в этом деле, а не главный вопрос. Брат Эрнест, если желает, безусловно будет разбираться с братом Фрэнком сам.

Serghei
А иначе, не станем друг в друге видеть врагов - мы верим одинаково!

Мы не видим врагов, мы просто задали вопрос брату, и теперь вот уже на протяжении многих дней объясняем свой поступок — так, словно бы сделали что-то постыдное…
Galukd Проповедник ЦХ
25.07.2010 10:09
Mykola
Некоректне тут те, що, на питання Ігоря немає і не може бути відповіді, бо замало інформації. Коректне питання має бути більш розгорнутим і має містити більше подробиць щодо ситуації.

Розумію, теж атк вважаю, якщо говорити про конкретну ситуацію. Але якщо розглядати ситуацію в загальному, то питання має право на життя і відповідь нам потрібна. Якщо без конкретних ситуацій, а в цілому:

Mykola
"Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?"
Mykola
26.07.2010 12:42
Galukd
"Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?

Я вже деінде писав: на це питання неможливо відповісти. Бо замало інформації.

Необхідно знати:
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
Як реагувала ця людина на це?
І так далі.
Admin Администратор
Проповедник ЦХ
26.07.2010 15:46
Mykola
Galukd
"Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді?

Необхідно знати:
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
І так далі.

Полностью согласен. Ответить на этот вопрос нельзя, ибо в каждой конкретной ситуации надо смотреть отдельно.
Galukd Проповедник ЦХ
02.08.2010 8:56
Admin
Mykola

Необхідно знати:
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
І так далі.

Полностью согласен. Ответить на этот вопрос нельзя, ибо в каждой конкретной ситуации надо смотреть отдельно.

Если это так, тогда данный вопрос относится к категории мнений. Если, например, человек совершил блуд, или повинен в  пьянстве, воровстве, злоречии и тому подобное, нужно ли знать

Admin
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
І так далі.

для того, чтобы квалифицировать содеянное, как грех? Не думаю.
Admin Администратор
Проповедник ЦХ
02.08.2010 9:57
Galukd
Если это так, тогда данный вопрос относится к категории мнений. Если, например, человек совершил блуд, или повинен в  пьянстве, воровстве, злоречии и тому подобное, нужно ли знать

Admin
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
І так далі.

- Если брат не поделился с братом обедом, съел сам и не накормил голодного, грех ли это?
- Если жена не повинуется мужу и удерживает себя от него (против его воли), грех ли это?
- Если брат выращивает на балконе каноплю, грех ли это?
и т.д.
Эти вопросы стоит считать вопросами мнения?
Стоит ли в этом случае что-то уточниять?
Сообщение отредактировал Admin - 02.08.2010 10:04
Mykola
02.08.2010 10:08
Galukd
Admin
Mykola

Необхідно знати:
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
І так далі.

Admin
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
І так далі.

Нет, этот вопрос не относится к категории мнений. Он является абстрактным, для ответа на него мало информации.

А в примере твоём, брат, информации уже достаточно — грех имел место.
Mykola
02.08.2010 10:20
Хорошие примеры, Вова!

Admin
Galukd

Admin
Хто саме навчав?
Як він це робив?
Хто про це взагалі знав?
І так далі.

- Если брат не поделился с братом обедом, съел сам и не накормил голодного, грех ли это?
- Если жена не повинуется мужу и удерживает себя от него (против его воли), грех ли это?
- Если брат выращивает на балконе каноплю, грех ли это?
и т.д.
Эти вопросы стоит считать вопросами мнения?
Стоит ли в этом случае что-то уточнять?

Вопрос риторический — конечно, это не вопросы мнения, но вопросы, в которых недостаточно информации и уточнять стоит:
— если брат не поделился обедом, то нужно знать, в каких обстоятельствах это было (например, я лично знаю человека, который называется братом, ходит из церкви в церковь, нигде не работает и выпрашивает пропитание, давя на жалость. Я делился с ним своей едой, но больше не стану — потому что он поступает бесчинно и не трудится, хотя и может);
— если жена не повинуется мужу и удерживает себя от него против его воли, то и тут может быть смягчающее обстоятельство чисто физиологического свойства (тогда мужу стоит просто включить голову, осознать очевидное и скорректировать свою волю);
— если брат растит коноплю, то, возможно, он собирается сделать из неё ткань, из которой выйдут отличные лёгкие мокасины на лето.

И немного Писания по теме:

…судьи должны хорошо исследовать… (Втор 19:18)
Вячеслав
Зарегистрирован: 08.11.2009 Откуда: Украина Сообщения: 129 Предупреждения: 6
02.08.2010 19:30

Mykola
Межею є наявність інформації, яка ставить під сумнів цілісність християнського характеру. Якщо така інформація є щодо мене, то я прошу всіх, хто це читає, звернутися до мене і з'ясувати все, що потрібно.

Я не проти з'ясувати. В мене є інформація, яка ставить під сумнів цілісність Вашого християнського характеру.

Страницы: <<1[2]3>>

(С) 2008-2025, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua