Mykola
|
12.07.2010 17:39
Мир усім! Ось моя думка: Ігор Чернешенко | є один брат, якого я не знаю. Його фінансово підтримує інший брат, якого я знаю. Цей інший брат працює іще з одним близьким моїм товаришем, а той, в свою чергу, співпрацює із моєю громадою. Брат, якого я не знаю, є старійшиною в громаді, в якій раніше навчали (як зараз - не знаю) небіблійній ідеї. Питання повстало: чи повинен я припинити спільну роботу із своїм близьким товаришем тому, що його підтримує брат, який підтримує ішого брата, який є тарійшиною в громаді, де раніше вчили не істині (зараз не знаю чи навчають цьому)? |
Ніхто не просив припинити роботу.
Ігор Чернешенко | 2-е Iвана 1:10 Коли хто приходить до вас, але не приносить науки цієї, не приймайте до дому його, і не вітайте його! 2-е Iвана 1:11 Хто бо вітає його, той участь бере в лихих учинках його.
використовуватися, щоб сказати: якщо ти підтримуєш людину, яка є в громаді, яка колись (зараз не знаю) навчала неістині, то і ти в гріху, і всі, хто тебе підтримують, теж знаходяться у гріху? |
Звинувачень в гріху поки що не було.
Ігор Чернешенко | Чи повинні ми давати звіт за те, в що вірять інші люди? |
В цій історії немає інших людей, а є брати, в яких є душі.
Ігор Чернешенко | Чи повинен я робиратися в що вірять всі друзі моїх друзів? |
Абсолютно ні. Але ми і не робили нічого подібного. Ніхто не розбирався з доброго дива, хто в що вірить. Просто було старе питання з Дулутом, в якому вчили неправди, і раптом ми дізналися, що брат, якого ми добре знаємо, підтримує одного із членів дулутської церкви (більше того, старійшину). Звідси і виникло питання.
Ігор Чернешенко | Чи є в Біблії подібні прецеденти? |
Я не певен, що Павло знав усіх людей, яких картав.
Ігор Чернешенко | Як довгою повинен бути "ланцюжок"? |
Біблія не каже про ланцюжки спілкування, але якщо християнин має інформацію про можливий гріх іншого християнина, і у нього з цим іншим християнином є спільні знайомі серед християн, то дивно буде, якщо йому буде байдуже.
Ігор Чернешенко | Чи повинен я дізнаватися чи немає серед моїх друзів і братів тих, хто підтримує стосунки із людьми, які почали навчати неправді? |
Ні. Знов-таки, ми не дізнавалися нічого подібного.
Ігор Чернешенко | Чи є членство в громаді, навіть якщо людина старійшина, гріхом через те, що хтось в громаді навчав неправді? |
В дулутській церкві неправді навчали в тому числі і старійшини, колеги брата Джона. Для того, щоби розібратися з вищенаведеним питанням, йому і було написано листа, на який він чомусь не може відповісти вже протягом місяця.
|