Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
vatra
31.05.2010 12:35
Многие Христиане считают что молитва на иных языках очень важна для  нас
аргументация: Рым 8: 26
что мы не знаем о чём нам молится, правильно, но Сам Дух заступается за нас
этими "молитвами"

1Кор 14: 4
Кто говорит на языках тот строит себя

Где истинна?

Комментарии:  

Страницы: [1]234>>
 Автор  Тема:
vatra
31.05.2010 20:50
Galukd
vatra
Мене бентежить власне те, що в Євангелистів суттєве місце займає  молитва на мовах.
Про це вони пишуть книги і вважають це досить потрібним у вірі - Рим 8:26, 1Кор 14: 2, 4
Більшість з них молиться щодня таким способом...

Напевне, Ви мате на увазі Християн Віри Євангельскої? Їх ще називають пятидесятники. Можливо, доцільно виділити обговрення цього питання в окрему тему, оскільки воно не пов"язане з темою, яка розглядається на цій гілці. Коротко скажу так: згідно Біблії, інші мови, це не набір незрозумілих абсолютно нікому звуків, а іноземні мови. Інші мови були ознакою для невіруючих. (Тому моління кожного ранку на мовах втрачає свій сенс і не має ніякого біблійного обгрунтування). Це означає, що невіруючі повинні були б розуиміти ту мову, бо інакше гооврення на ній не було б ознакою для них. Тобто, якщо англієць, напкрилад, раптом заговорив зі мною українською, то мене б це здивувало, це було б якимось знаком для мене. А якщо іноземець починає видавати незрозумілі звуки, часто навіть не схожі на слова, то як це може слугувати ознакою? Дар інших мов, як й інші дари, був покликаний підтвердити істинність проповіді нового на той час вчення. Тобто ті чудесні (надприродні) речі, які несли з собою справжні проповідники Євангелії, мали мету підтвердити, що їхні слова мають Божественне джерело,  а не людське.  Тривалість цих дарів мала бути дочасною, до тих пір, допоки вчення Христа не було передане і затверджене, як Боже Слово. Після того, як це сталось, необхідність в дарах, в тмоу числі і в дарі інших мов, відпала. Це був Божий план. Вище наведене має тверді біблійні докази.
Тому те, що є сьогодні, це тільки самообман, і не більше. Люди можуть щиро вірити, що говорять на мовах, але при цьому помилятись. Чому ті, хто приїхає із-за кордону і стверджує, що має дар інших мов, користуються послугами перекладачів? Чому майже усі Євангелісти, як Ви їх назвали, переважно говорять мовами, тобто мають найпростіший дар, який легко імітувати, але при цьому майже не мають інших дарів? На ці та інші питання відповідей немає.
vatra
31.05.2010 21:38
Galukd
Дар інших мов, як й інші дари, був покликаний підтвердити істинність проповіді нового на той час вчення. Тобто ті чудесні (надприродні) речі, які несли з собою справжні проповідники Євангелії, мали мету підтвердити, що їхні слова мають Божественне джерело,  а не людське. 

По Слову я не знайшла підтвердження цим фразам, навпаки мені зустрілись підтвердження того
     що такі молитви практикувались і були потрібні. А для невіруючих непотрібними, для поган     
     зрозумілі  були ті шо пророкували
     ( 1 Кор 14 весь вірш)

2    Як хто говорить чужою мовою, той не людям говорить, а Богові, бо ніхто його не розуміє, і він духом   
     говорить  таємне.

4     Хто говорить чужою мово, той будує лише себе....

13   ....хто говорить чужою мовою, нехай молиться, щоб умів виясняти.
14   Бо коли я молюся чужою мовою, то молиться дух мій, а мій розум без плоду!
15   То , що ж? Буду молитися духом, і буду молитися й розумом, співатиму духом, співатиму й розумом.

23   А як зійдеться церква вся разом  і всі говоритимуть чужими мовами , і ввійдуть туди невіруючі,  чи ж не скажуть вони , що біснуєтесь ви?

Можливо, ще є місця на рахунок мов, які я не зауважила, буду вдячна за коментарі

Будьте благословенніyes
Galukd Проповедник ЦХ
31.05.2010 23:39
vatra
По Слову я не знайшла підтвердження цим фразам

Я пізніше обов"язково поділююсь з Вами цими підтвердженнями.
Galukd Проповедник ЦХ
07.08.2010 1:00
Мир Вам, Ватра!
Вдячний за Ваше  терпіння :))
vatra
Galukd
Дар інших мов, як й інші дари, був покликаний підтвердити істинність проповіді нового на той час вчення. Тобто ті чудесні (надприродні) речі, які несли з собою справжні проповідники Євангелії, мали мету підтвердити, що їхні слова мають Божественне джерело,  а не людське. 

По Слову я не знайшла підтвердження цим фразам, навпаки мені зустрілись підтвердження того
     що такі молитви практикувались і були потрібні. А для невіруючих непотрібними, для поган     

Духовні дари, які апостол Павло перераховує в 1 Кор. 12:8-10, носили чудесний характер, і ми можемо умовно їх усіх назвати чудесами (хоча чудотворення було окремим самостійним даром).
Ось підтвердження біблійне моєму ствердженню про ціль чудес:

Вiд Марка 16:15 І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!
Вiд Марка 16:16 Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде.
Вiд Марка 16:17 А тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть вигонити, говоритимуть мовами новими,
Вiд Марка 16:18 братимуть змій; а коли смертодійне що вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих, і добре їм буде!
Вiд Марка 16:19 Господь же Ісус, по розмові із ними, вознісся на небо, і сів по Божій правиці.
Вiд Марка 16:20 І пішли вони, і скрізь проповідували. А Господь помагав їм, і стверджував слово ознаками, що його супроводили. Амінь.
Ознаки служили ствердженням слову проповді.

Дiї 14:3 Та проте довгий час пробули вони там, промовляючи мужньо про Господа, що свідоцтво давав слову благодаті Своєї, і робив, щоб знамена та чуда чинились їхніми руками.
Знамена та чуда були дані на свідоцтво слову.

До євреїв 2:4 коли Бог був засвідчив ознаками й чудами, і різними силами та обдаруванням Духом Святим із волі Своєї.
З попереднього вірші (Євр. 2:3) це засвідчення ознаками та чудами було спрямоване на проповідування спасіння (Євангелії) від Господа.
Сообщение отредактировал Galukd - 07.08.2010 01:01
Galukd Проповедник ЦХ
07.08.2010 1:13
vatra
навпаки мені зустрілись підтвердження того

Оченвижно, що коли Бог давав дар інших мов, то він був потрібен.Але:
1) Використання цього конкретного дару не може виходити поза межі тієї мети, яку визначив Бог для усіх дарів, тобто, цей дар також мав слугувати ознакою, що джерелом проповіді, яка супроводжувалась цим даром, був Бог, а не людина. Приклад: Дії 2 розділ, Петро та інші апостоли проповідують на інших мовах, а всі дивуються, що таке сталося (для них це було чимось надзвичайним і не природним). Зверніть увагу, будь ласка, на ці вірші:
Дiї 2:4 Усі ж вони сповнились Духом Святим, і почали говорити іншими мовами, як їм Дух промовляти давав.
Дiї 2:5 Перебували ж в Єрусалимі юдеї, люди побожні, від усякого народу під небом.
Дiї 2:6 А коли оцей гомін зчинився, зібралася безліч народу, та й диву далися, бо кожен із них тут почув, що вони розмовляли їхньою власною мовою!...
Дiї 2:7 Усі ж побентежилися та дивувалися, та й казали один до одного: Хіба ж не галілеяни всі ці, що говорять?
Дiї 2:8 Як же кожен із нас чує свою власну мову, що ми в ній народились?
Вірш 4: усі апостоли говорили іншими мовами
Вірш 6: ті, хто чули - дивувались (саме така реакція на чудеса)
Вірші 7-8: вони чули свою власну мову. Таким чином, інші мови, це не просто незрозумілий набір звуків (бо інакше це не було б ознакою для невіруючих), а просто іноземна мова.

2)

vatra
А для невіруючих непотрібними, для поган     

Насправді, навпаки:
1-е до коринтян 14:22 Отож, мови існують на знак не для віруючих, але для невіруючих, а пророцтво для віруючих, а не для невіруючих.
Павло апостол стверджує, що мови є знаком (ознакою, чудом) для невіруючих, і це узгоджується з головною метою усіх чудесних дарів, про що я писав вище.
Galukd Проповедник ЦХ
07.08.2010 1:25
Ватра, прошу вибачити, я не зовсім зрозумів, задля чого Ви цитували (може це вже запізна година для моєї голови :))

vatra
2    Як хто говорить чужою мовою, той не людям говорить, а Богові, бо ніхто його не розуміє, і він духом говорить  таємне.
4    Хто говорить чужою мово, той будує лише себе....

Тут мова уде про те, що коли одна людина говорить іншою мовою (зверніть увагу - апостол каже "чужою" тобто іноземною) у випадку, коли немає перекладача. то в такому разі цю людину ніхто не розуміє, для усіх це таємниця (окрім Бога, звісно). Саме так треба розуміти другий вірш, оскільки Павло саме цю ідею розгортає далі в контексті.

vatra
13   ....хто говорить чужою мовою, нехай молиться, щоб умів виясняти.
14   Бо коли я молюся чужою мовою, то молиться дух мій, а мій розум без плоду!
15   То , що ж? Буду молитися духом, і буду молитися й розумом, співатиму духом, співатиму й розумом.

Тут Павло дає практичну настанову: якщо маєш дар інших мов, треба молится, щоб уміти виясняти. Дар виясняння був окремим даром, і, очевидно, у когось було два дари одночасно, а у когось лише один. Дар інших мов міг збудовувати лише дух однієї людини, але розум тих, хто був у зібранні, залишався  "голодним".

vatra
23   А як зійдеться церква вся разом  і всі говоритимуть чужими мовами , і ввійдуть туди невіруючі,  чи ж не скажуть вони , що біснуєтесь ви?

А що вони можуть сказати, коли бачать багато людей, де кожна людина промовляє незрозумілі звуки і говорять усі разом? Уявіть, що разом 100 людей говрять на різних мовах, яких Ви не розумієте, що скажете? За версією апостола Павла найвірогідніше у той час була б оцінка, що люди керуються нечистими духами. На відміну від Дії 2 розділу, де кожна людина чула свою рідну мову.

vatra
буду вдячна за коментарі

Буду вдячний за ваші коментарі на свої коментарі. smile
alexey957
Зарегистрирован: 20.10.2010 Откуда: Украина Сообщения: 5130 Предупреждения: 8
20.10.2010 18:05
vatra
Многие Христиане считают что молитва на иных языках очень важна для  нас
аргументация: Рым 8: 26
Есть простая рекомендация от Ап. Павла " Всякою молитвою и прошением молитесь во всякое время духом, и старайтесь о сем самом со всяким постоянством и молением о всех святых"
(Еф.6:18)" Испытующий же сердца знает, какая мысль у Духа, потому что Он ходатайствует за святых по воле Божией."
(Рим.8:27) Сами и рассудите на сколько важна молитва на иных языках.
Galukd Проповедник ЦХ
21.10.2010 0:11
alexey957
Сами и рассудите на сколько важна молитва на иных языках.

выше и рассудили :)
vatra
22.10.2010 16:38
Молитва духом і молитва на мовах - це одне й те ж саме?
Alex Модератор
Проповедник ЦХ
23.10.2010 1:11
vatra
Молитва духом і молитва на мовах - це одне й те ж саме?

Павел в Рим. 8. ничего не говорит о говорении на иных языках, но об отношениях христиан и Бога. Если христиане не знают о чем молиться, как должно (8:26) (трудно выразить чувства словами), то Дух Святой ходатайствует за них перед Отцом.
Молитва на языках, это молитва на языке, который человек не изучал, но получил способность говорить как дар от Бога в качестве знамения для неверующих. Об этом писал брат Дмитрий выше.
Alex Модератор
Проповедник ЦХ
23.10.2010 1:15
vatra
4     Хто говорить чужою мово, той будує лише себе....

Как человек может назидать себя, если сам не понимает, о чем молится?
1 Кор. 14. сравниваются два дара от Бога: пророчества и иные языки. Каждый дар должен был использоваться по назначению (как Бог задумал), а не так, как это повелось в Коринфской церкви.
vatra
25.10.2010 13:50
Мир Вам!

Alex
Если христиане не знают о чем молиться, как должно (8:26) (трудно выразить чувства словами), то Дух Святой ходатайствует за них перед Отцом.

Я не настаиваю на том что на языках надо молится всем обязательно. Заметьте пожалуйста что вместо слова если - слово ибо, и это меняет смысл:

Также и Дух подкрепляет нас в немощах наших; ибо мы не знаем, о чем молиться, как должно, но Сам Дух ходатайствует за нас воздыханиями неизреченными.

Просто иногда есть моменты в жизни когда такая молитва очень важна, примером:
  кто-то из наших близких попал в аварию, и нуждается в молитве, но мы  об аварии не знаем,
тогда Дух  Святой помогает нам молитвой. Я даже слышала живые примеры подобных ситуаций.
Или мать начинает ни ст ого ни с сего молится на языках, не зная что в то время её ребенка соблазняют попробовать наркотик, но Дух от её имени молится к Господу что бы Он защитил.

Сомнений полно... но а вдруг... это так
Admin Администратор
Проповедник ЦХ
25.10.2010 14:45
vatra
Также и Дух подкрепляет нас в немощах наших; ибо мы не знаем, о чем молиться, как должно, но Сам Дух ходатайствует за нас воздыханиями неизреченными.
В свете этого отрывка и его трактования в пользу молитв на языках возникают вопросы:
1. Если я не знаю, о чем молюсь, то я ли молюсь тогда?
2. Если Дух Святой молится за меня, то какая в этом моя роль, зачем тогда ему говорить моими устами?
3. Какое отношение молитва на языках имеет к молитве Духа, которая происходит через "воздыхания неизреченные"?
vatra
25.10.2010 17:09
Мир Вам Владимир) Интересные вопросы вы задали, для меня эта тема стала ещё загадочнее; сколько людей столько и толкований...
Я вот одну книгу прочитала... думаю это ответ на вопрос

Admin
2. Если Дух Святой молится за меня, то какая в этом моя роль, зачем тогда ему говорить моими устами?

процитирую отрывок:

Иные языки - это и дар и знамение (знамение пропадает. а дар остается)
Цели этого дара таковы:

1.Он дает возможность глубокого общения с Богом.
1-е Коринфянам 14:2 Ибо кто говорит на незнакомом языке, тот говорит не людям, а Богу; потому что никто не понимает его, он тайны говорит духом;

говорят  на языках мы общаемся с Богом непосредственно - наш дух с Его Духом.
2.Он совершенствует жизнь веры человека. 1-е Коринфянам 14:4 Кто говорит на незнакомом языке, тот назидает себя;

3. Совместно сс даром истолкования языков имеет такое же действие, что и пророчество 1-е Коринфянам 14:13 А потому, говорящий на незнакомом языке, молись о даре истолкования.

4. Этот да открывает возможность более глубокой молитвы1-е Коринфянам 14:15 Что же делать? Стану молиться духом, стану молиться и умом; буду петь духом, буду петь и умом. 

5. 1-е Коринфянам 14:5 Желаю, чтобы вы все говорили языками; но лучше, чтобы вы пророчествовали;

Admin
1-е Коринфянам 14:14 Ибо когда я молюсь на незнакомом языке, то хотя дух мой и молится, но ум мой остается без плода.

вот что  говорят на эту тему... От себя могу сказать, что возможно Господь принимает нашу веру такой. какую мы даём... главное не нарушать умышленно заповедей и иметь Любовь Христову друг к другу...
Сообщение отредактировал vatra - 25.10.2010 17:11
Admin Администратор
Проповедник ЦХ
25.10.2010 17:26
vatra
Иные языки - это и дар и знамение (знамение пропадает. а дар остается)
Откуда такая информация, что пропадает, а что остается?

vatra
1.Он дает возможность глубокого общения с Богом.
1-е Коринфянам 14:2 Ибо кто говорит на незнакомом языке, тот говорит не людям, а Богу; потому что никто не понимает его, он тайны говорит духом;
А может быть лучше подходит стих:
"
1-е Коринфянам 14:9 Так если и вы языком произносите невразумительные слова, то как узнают, что вы говорите? Вы будете говорить на ветер." ?

vatra
2.Он совершенствует жизнь веры человека. 1-е Коринфянам 14:4 Кто говорит на незнакомом языке, тот назидает себя;
Как я назидаю себя, если не понимаю, что говорю?

vatra
3. Совместно сс даром истолкования языков имеет такое же действие, что и пророчество 1-е Коринфянам 14:13 А потому, говорящий на незнакомом языке, молись о даре истолкования.
Почему все говорят на языках, но я не разу не встречал истолкователей и тех, кто бы этот язык понимал? В первом веке, как я вижу, из Писания, эти языки понимали многие.

vatra
4. Этот да открывает возможность более глубокой молитвы1-е Коринфянам 14:15 Что же делать? Стану молиться духом, стану молиться и умом; буду петь духом, буду петь и умом.
Разве глубина молтвы зависит от того, на каком языке я буду молиться?

vatra
Admin
1-е Коринфянам 14:14 Ибо когда я молюсь на незнакомом языке, то хотя дух мой и молится, но ум мой остается без плода.
Язык ли это или просто продукт нашего мозга, набор звуков? Как отличить язык от набора бессмысленных звуков?

Страницы: [1]234>>

(С) 2008-2025, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua