Мир Вам, Ватра!
Вдячний за Ваше терпіння :))
vatra |
Galukd | Дар інших мов, як й інші дари, був покликаний підтвердити істинність
проповіді нового на той час вчення. Тобто ті чудесні (надприродні)
речі, які несли з собою справжні проповідники Євангелії, мали мету
підтвердити, що їхні слова мають Божественне джерело, а не людське. |
По Слову я не знайшла підтвердження цим фразам, навпаки мені зустрілись підтвердження того що такі молитви практикувались і були потрібні. А для невіруючих непотрібними, для поган зрозумілі були ті шо пророкували |
Духовні дари, які апостол Павло перераховує в 1 Кор. 12:8-10, носили чудесний характер, і ми можемо умовно їх усіх назвати чудесами (хоча чудотворення було окремим самостійним даром).
Ось підтвердження біблійне моєму ствердженню про ціль чудес:
Вiд Марка 16:15 І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!Вiд Марка 16:16 Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде.Вiд Марка 16:17 А тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть вигонити, говоритимуть мовами новими,Вiд Марка 16:18 братимуть змій; а коли смертодійне що вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих, і добре їм буде!Вiд Марка 16:19 Господь же Ісус, по розмові із ними, вознісся на небо, і сів по Божій правиці.Вiд Марка 16:20 І пішли вони, і скрізь проповідували. А Господь помагав їм, і стверджував слово ознаками, що його супроводили. Амінь.Ознаки служили ствердженням слову проповді.
Дiї 14:3 Та
проте довгий час пробули вони там, промовляючи мужньо про Господа, що
свідоцтво давав слову благодаті Своєї, і робив, щоб знамена та чуда
чинились їхніми руками.Знамена та чуда були дані на свідоцтво слову.
До євреїв 2:4 коли Бог був засвідчив ознаками й чудами, і різними силами та обдаруванням Духом Святим із волі Своєї.З попереднього вірші (Євр. 2:3) це засвідчення ознаками та чудами було спрямоване на проповідування спасіння (Євангелії) від Господа.