Ігор Чернешенко |
1. Що конктретно дає вам право говорити, що контекст не стосується сестер? Яким чином вони випадають із контексту? 2. Чи звертання "браття"завжди означає лише чоловіки-християни? А тут? (якщо так, то які тоді залишаються заповіді для жінок, адже скрізь говориться "брати". Якщо ви спробуєте дати відповідь "брати - це лише чоловіки", то у вас виникнуть вЕликі проблеми щодо всієї Біблії і її застосування щодо сестер). 3. Щодо герменевтики: приведіть мені принцип тлумачення, який би чітко говорив так, як ви сказали, що є щось, що не можна розглядати в контексті. 4. Чому ви в "прикладі" із 10 заповідей використовуєте як контекст однорідні поняття (заповіді), а не власне контекст (хто сказав, відносно чого, на яких умовах, тощо). 5. Чи можете ви привести пояснення поняття "контекст" і які є контексти? (хочу знати ваше розуміння цього поняття). 6. На основі чого ви вважаєте, що сетра може співати, але не може поставити питання? На основі чого робите розділення? Що ще вона може і не може робити? Чи може сестра зачитати уривок із Писання? 7.Є громади, де немає чоловіків (реальні громади). Що їм робити? Запрошувати акторів для проповіді чи людей із деномінацій? У кого їм запитувати? Адеж написано "жінки в церквах нехай мовчать". 8. 38 вірш ви застосовуєте до кого? До себе? До інших? До всіх? |
Извините, что заставил ждать.
Я считаю, что с 20-33 стихи - наставление для мужчин, 34-35 - для женщин.
Ответы на ваши вопросы:
1. Нельзя расматривать контекст от мужчин для женщин.
2. Не всегда, но в этом случае означает только братьев.
3. Нельзя расматривать контекст от мужчин для женщин.
4. Илюстрация того, как можно неправильно использовать контекст.
5. Контекст - основная идея всего отрывка.
6. Сестра может говорить, когда говорит община(петь, аминь), но когда говорит один человек - это должен быть мужчина, а не женщина или ребенок.(понимаете разницу когда поют все и когда выступает один?)
7. Любые обстоятельства не дают права нарушать заповеди. (как вариант - К ним может приезжать проповедник)
8. До тех, кто не разумеет.
А теперь вы ответьте - как получилось так, что человек, который знает герменевтику и контексты не смог увидеть, что пишут братьям(20-33 стихи), а не всем (ваш 1-й вопрос)?