Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Galukd Проповедник ЦХ
21.08.2010 2:27
Mykola
Якщо.

А щонайбільше? Що треба змінити в своєму житті християнину, якщо він знайшов, що це біблійна ідея і прийняв її?

Щонайменше з того щонайбільшого - надихатись довірою Бога та єднанням з Ним. Але це не все. Потрібно було б переглянути усі уривки у Новому Заповіті про Святого Духа, в тому числі і про Його діяльність для християн. Але, чи казав чи лише хотів, на мою думку ідея "пробування Духа Святого тільки через Слово Боже" з"явилась переважно як противага пятидесятництву.

Mykola
Хотілося б побільше дізнатися про це, бо я про цю ідею почув тільки порівняно нещодавно. Де можна прочитати, що ця ідея сягає самого початку Церкви?

Якщо не помиляюсь, то ця ідея завжди була виражена в працях церковних діячів, письменників, мислителів, що в традиційних церквах, що в протистантських. Можливо (я точно не знаю) Арій мав іншу думку, але він є певною мірою "батьком" Сторожової башти. Давай разом спробуємо знайти, до яких пір сягає коріння вчення перебування "тільки через Слово".

Mykola
Не зовсім зрозумів, що мається на увазі під «нашим братством»:

Братство я розумію я спільнота братів, Божих дітей.

Mykola
Galukd
Брате, я був де ти, але ти ще не був, де я :) Колись я поділюсь причинами своєї позиції.

Ти не знаєш, де я був, брате ) Втім, я далекий від того, щоби мірятися досвідом або зрілістю.

Перепрошую за свою фразу. Поясню, я не мав на увазі досвід чи зрілість, абсолютно. Я мав на увазі позицію, я мав на увазі що розумію твої аргументи, вони для мене не є новими, я в це вірив. А те, чим я хочу поділитись з тобою, для тебе є чимось новим, як я думаю.

Mykola
Я буду вдячний за підтвердження того, що Біблія дійсно каже, що Дух Святий пробуває в нас прямо, особисто і буквально — бодай один вірш, детально відкоментований (як це зробив я з Римлянам 8:9 вище у дискусії).

Я вже казав, що вдячний і навіть вражений твоїми постами. Проте у мене є запитання до твоїх пояснень, і пізніше до них я повернусь. Наприклад, щоб краще зрозуміти твій підхід, я б попросив прокоментувати так само 1 Кор. 6:19, як ти це зробив з Рим. 8:9. Може забагато прошу але і вдячність моя буде подвійна :))))))

Вже дві години 29 хвилин, як я повинен спати, але не жалкую :))))
Сообщение отредактировал Galukd - 07.05.2011 11:46

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua