Mykola |
Висновок ІV. Ісус Христос, Втілений Бог, не грішив. Якщо ми теж маємо в тілі Бога, то не мали б грішити.
8. Браття, ви згодні з логічністю Висновку ІV? Обґрунтуйте, будь ласка, відповідь. 9. Якщо ви не згодні з Висновком ІV, то: Як ви поясните, що, маючи в своєму тілі Духа Святого, пробуваючого в ньому особисто, прямо і буквально (припустимо), ми все ж грішимо? |
Ісус не грішив не тому, що він був у тілі чи поза тілом, а тому що Він - Бог. Жодна людина не є Богом. Тому Висновок "Якщо ми теж маємо в тілі Бога, то не мали б грішити" логічно не витікає з попереднього твердження.
Його помилковість можна також побачити на такій паралелі:
Істина - це протилежність гріху, вона не може терпіти гріх, вона сильніша за гріх. Якщо ми маємо істину в собі, то не мали б грішити.
Крім того, запитання пункту 9 передбачає не стільки проживання Святого Духа в християнах, а Його дію в них. Це вже трохи інша тема.
Mykola |
10. Яку мету має пряме пробування Духа Святого в християнах? |
Якщо на підставі
У
Ньому й ви, як почули були слово істини, Євангелію спасіння свого, та в
Нього й увірували, запечатані стали Святим Духом обітниці, Який є завдаток нашого спадку, на викуп здобутого, на хвалу Його слави!я скажу, що це є гарантією з боку Бога про майбутнє остаточне єднання з Богом, що має надихати на вірне життя, то чи буде це прийнятно?
Або з тією ж метою підкріплення та надхнення Отець підтверджує, що ми - Його діти:
А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина Свого, що викликує: Авва, Отче!Я певен, брате. що ти це знаєш не гірше за мене, щонайменше.
Mykola |
11. Що пряме перебування Духа Святого в нас робить такого, чого не робить Слово? |
Як я вже казав, це інша тема.
Mykola |
GalukD | Тому що тільки про цей випадок каже Біблія. |
12а. Який саме уривок підтверджує ідею буквального і особистого перебування Святого Духа в християнах? Дайте, будь ласка, розгорнуту відповідь. |
Не сьогодні :) По-перше, час, а по-друге, я ще маю зрозуміти багато чого, брате, з твоїх постів, написаних пізніше.
Mykola |
Питання без номеру: Як, звідки і коли особисто ви дізналися про ідею, прямого, особистого, буквального пробування Святого Духа в тілах християн?
Mykola | Наскільки я пам'ятаю, я дізнався про цю ідею від брата Діми Галюка на початку 2007 року. |
|
Мені легше сказати, коли я почав у це вірити, ніж коли дізнався. Дізнався ще до того, як навернувся до Бога. І був час, коли я в це не вірив, тому що дізнався від братів, що Дух Святий проживає в нас тільки через Слово. Потім протягом кількох років, читаючи Писання, я побачив, що ця ідея має набагато більше проблем і суперечностей, ніж ідея прямого перебування. Передбачаючи прохання поділитись, скажу, що обов"язково це зроблю, але зараз трохи з часом напружно.
Як я вже казав раніше (здається), слова "пряме", "особисте", "буквальне" відстунє. Я вживаю його тільки щоб позначити певну позицію. А в ідеалі було б прекрасно використовувати біблійну термінологію, наскільки це можливо.
І, оскільки ми говоримо про те, коли хьто і як дізнався, то пропную: уявімо, що ми ніколи нічого не чули про те, що Дух святий проживає в християнах. І прочитали Біблію. Що ймовірніше: ми подумаємо в те, що Дух проживає тільки через Слово (тобто це тільки образна мова), чи прийде думка, що Дух буквально проживає в тілах християн?
Чесно кажучи, я не зустрічав (принаймні не знаю про це) жодного брата чи стестру, які вірять в проживання Святого Духа тільки через Слово, які б "дійшли" до цього без сторонньої допомоги.