Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Galukd Проповедник ЦХ
21.08.2010 1:56
Mykola
Висновок ІV. Ісус Христос, Втілений Бог, не грішив. Якщо ми теж маємо в тілі Бога, то не мали б грішити.

8. Браття, ви згодні з логічністю Висновку ІV? Обґрунтуйте, будь ласка, відповідь.
9. Якщо ви не згодні з Висновком ІV, то: Як ви поясните, що, маючи в своєму тілі Духа Святого, пробуваючого в ньому особисто, прямо і буквально (припустимо), ми все ж грішимо?

Ісус не грішив не тому, що він був у тілі чи поза тілом, а тому що Він - Бог. Жодна людина не є Богом. Тому Висновок "Якщо ми теж маємо в тілі Бога, то не мали б грішити" логічно не витікає з попереднього твердження.
Його помилковість можна також побачити на такій паралелі:
Істина - це протилежність гріху, вона не може терпіти гріх, вона сильніша за гріх. Якщо ми маємо істину в собі, то не мали б грішити.

Крім того, запитання пункту 9 передбачає не стільки проживання Святого Духа в християнах, а Його дію в них. Це вже трохи інша тема.

Mykola
10. Яку мету має пряме пробування Духа Святого в християнах?

Якщо на підставі
 У Ньому й ви, як почули були слово істини, Євангелію спасіння свого, та в Нього й увірували, запечатані стали Святим Духом обітниці,
 Який є завдаток нашого спадку, на викуп здобутого, на хвалу Його слави!
я скажу, що це є гарантією з боку Бога про майбутнє остаточне єднання з Богом, що має надихати на вірне життя, то чи буде це прийнятно?
Або з тією ж метою підкріплення та надхнення Отець підтверджує, що ми - Його діти:
 А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина Свого, що викликує: Авва, Отче!
Я певен, брате. що ти це знаєш не гірше за мене, щонайменше.

Mykola
11. Що пряме перебування Духа Святого в нас робить такого, чого не робить Слово?

Як я вже казав, це інша тема.

Mykola
GalukD
Тому що тільки про цей випадок каже Біблія.

12а. Який саме уривок підтверджує ідею буквального і особистого перебування Святого Духа в християнах? Дайте, будь ласка, розгорнуту відповідь.

Не сьогодні :) По-перше, час, а по-друге, я ще маю зрозуміти багато чого, брате, з твоїх постів, написаних пізніше.

Mykola
Питання без номеру: Як, звідки і коли особисто ви дізналися про ідею, прямого, особистого, буквального пробування Святого Духа в тілах християн?

Mykola
Наскільки я пам'ятаю, я дізнався про цю ідею від брата Діми Галюка на початку 2007 року.

Мені легше сказати, коли я почав у це вірити, ніж коли дізнався. Дізнався ще до того, як навернувся до Бога. І був час, коли я в це не вірив, тому що дізнався від братів, що Дух Святий проживає в нас тільки через Слово.  Потім протягом кількох років, читаючи Писання, я побачив, що ця ідея має набагато більше проблем і суперечностей, ніж ідея прямого перебування. Передбачаючи прохання поділитись, скажу, що обов"язково це зроблю, але зараз трохи з часом напружно.

Як я вже казав раніше (здається), слова "пряме", "особисте", "буквальне" відстунє. Я вживаю його тільки щоб позначити певну позицію. А в ідеалі було б прекрасно використовувати біблійну термінологію, наскільки це можливо.

І, оскільки ми говоримо про те, коли хьто і як дізнався, то пропную: уявімо, що ми ніколи нічого не чули про те, що Дух святий проживає в християнах. І прочитали Біблію. Що ймовірніше: ми подумаємо в те, що Дух проживає тільки через Слово (тобто це тільки образна мова), чи прийде думка, що Дух буквально проживає в тілах християн?
Чесно кажучи, я не зустрічав (принаймні не знаю про це) жодного брата чи стестру, які вірять в проживання Святого Духа тільки через Слово, які б "дійшли" до цього без сторонньої допомоги.

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua