Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Galukd Проповедник ЦХ
10.08.2010 20:32
Mykola
Galukd
Mykola
Але чому це питання виникає тільки щодо Святого Духа?

Ніхто ніби не стверджував, що лише стосовно Святого Духа.

Брате, подивися на заголовок теми ) І взагалі, Ґуґл, який знає майже все, каже, що це питання, як правило, виникає тільки щодо Духа Святого. Це факт.

Не думаю, що якби заголовок був приблизно такий: "пробування в християнах почуттів... думок... істини.... нечистих духів... Отця... Сина... їжі... паразитів.... душі і т.д.", то це було б нормально. :)))
Заголовок теми не заперечує, зщо снують інші теми.
А Гугл... Я особисто цікавився темою, що в нас пробуває з різних ракурсів,  а не тільки про перебування Святого Духа. Отже, щодо мене (впревнений, і тебе) Гугл немає цієї інформації :)))

Mykola
Ні, нічого дивного. Просто я думаю, що якщо не вирізняти в цьому аспекті Духа Святого з Цілого Божества, то дослідження буде повнішим.

Я скажу більше: розгляд даної теми неможливий без аналізу перебуання кожної Особи Божества, адже Біблія про це говорить часто і ясно.

Mykola
Саме так: Він виявляв присутність. Виявляти присутність і перебувати — це не те саме.

Моя думка була в наступному: хоча Бога невміщують небеса, при цьому Він навіть видимим образом перебував серед людей. А тому провдення паралелі храм не вміщує - тотне може вмістити тіло людини не зовсім коректне, як на мене. Але нехай.

Mykola
2. Людині не вмістити Бога в цілому, то не вмістити і кожну окрему Особистість Божества.

Я розумію саму ідею. Але мова йде про Бога, Якого не можна "втиснути" в фізичні параметри. Тому подібні висновки я вважаю незаперечними, якщо вони підтверджуються Писанням.

Mykola
Я не бачу (поки що) жодних причин розрізняти способи пробування Божества в людях — з вищенаведених (1, 2) підстав.

Mykola
А Отець і Син — вони теж перебувають всередині нашого тіла?

Є уривки Писання, які змушують мене зробити висновок, що Отець і Син пробувають через представництво Святого Духа. Наприклад:
До римлян 8:9 А ви не в тілі, але в дусі, бо Дух Божий живе в вас. А коли хто не має Христового Духа, той не Його.
До римлян 8:10 А коли Христос у вас, то хоч тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність.
У 9-му вірші стверджується, що Дух живе в нас, а в наступному, що в нас Христос. Для братів, котрі вірять, що Дух Святий перебуває через Слово, моя думка має бути зрозумілою. Але в даному випадку прошу зауважити: 1) представницьке перебування особи через особу більше гармонійне у пороівнянні перебування особи через ідею, поняття тощо; 2) контекст безпосередній, на відміну від порівнянь уривків, які приводяться у якості аргументації перебування Духа через Слово.

1-е Iвана 3:24 А хто Його заповіді береже, той у Нім пробуває, а Він у ньому. А що в нас пробуває, пізнаємо це з того Духа, що Він нам Його дав.
Апостол Іван стверджує, що ми можемо бути певними у взаємному перебуванні Бога в через те, що Бог дав нам Свого Духа (ця думка повторюється в 4:13).
Сообщение отредактировал Galukd - 10.08.2010 21:00

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua