Mykola
|
09.08.2010 18:28
Всі, я так розумію, згодні, що Святий Дух перебуває в нас, питання тільки «як саме». Але чому це питання виникає тільки щодо Святого Духа? Розберімося повністю з перебуванням у нас Бога.
Інформація для роздумів:
Чи може Бог перебувати в людині безпосередньо? Я думаю, що відповідь — «ні», і ось чому: Ось небо та небо небес не обіймають Тебе, що ж тоді храм той, що я збудував? (1 Царів 8:27) Якщо Храм Соломонів не міг вмістити Бога, то тим менше наше тіло.
Чи маємо ми обмежуватися в дискусії обговоренням пробування в нас тільки Святого Духа? Я думаю, що відповідь — «ні», і ось чому: Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває! (1 Івана 4:16) В нас пробуває Бог — тобто в нас пробуває Отець, в нас пробуває Ісус Христос і в нас пробуває Дух Святий. Чи живе в нас Божество буквально, особисто, безпосередньо?
Ми знаємо, що «в Ньому (у Христі) тілесно живе вся повнота Божества» (Колосянам 2:9). Я б сказав, що тільки в Христі вся повнота Божества перебуває буквально, особисто, безпосередньо — а в нас, слід думати, якось інакше.
Того дня пізнаєте ви, що в Своїм Я Отці, а ви в Мені, і Я в вас. (Івана 14:20) Перебувайте в Мені, а Я в вас! (Івана 15:4) Хіба ви не знаєте самих себе, що Ісус Христос у вас? (Друге коринтянам 13:5) В нас пробуває Ісус Христос.
А як саме? Дивимось:
Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам! (Івана 15:7) Христос в тому, хто зберігає Його слова.
Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому. (Івана 6:56) Христос в тому, хто бере участь у Вечері Господній.
А хто Його заповіді береже, той у Нім пробуває, а Він у ньому. А що в нас пробуває, пізнаємо це з того Духа, що Він нам Його дав. (1 Івана 3:24) Христос в тому, хто береже заповіді.
Мені не так дивно, чому виникла ця дискусія, як дивно, чому вона виникла саме навколо Духа Святого. Я не бачу, щоби Його пробування в нас чимось кардинально відрізнялося від пробування в нас інших Особистостей Божества чи Бога в цілому.
Питання до всіх учасників обговорення: «Який сенс ви вкладаєте в слова „Дух безпосередньо (буквально) пробуває в людині“?»
Сообщение отредактировал Mykola - 09.08.2010 18:35
|