Особисто я намагаюся не використовувати слово "ходити" по відношенню до церкви.
Це слово передає лише частину значення "поклонятися з громадою, бути її частиною, розділяти спільність зібрань місцевої громади", а наш мозок цю частину сприймає буквально. У декого в наслідок цього складається враження, що "ходити в церкву" це і є "бути християнином".
Пропоную слово "ходити" розглядати як "збиратися разом і поклонятися Богу разом із членами помісної церкви Христової".
1) Якщо людина в місті чи селищі одна, то вона може і повинна сама полонятися Богу.
2) Якщо є громада, але "щось" заважає, то автор послання до Євреїв залишив нам настанову в 10:25
3) Швидше за все, це означає, що для людини Божа наречена, ким є церква, і тіло Його на землі, не стало чимось важливим. Я веду мову не про вселенську церкву, а про помісну, бо не можна бути членом більшої спільності, відкидаючи меншу. Іван у 1-у посланні 4:18 пише, що не можна любити Бога, не люблячи людину, яку бачиш. Якщо любиш братів і сестер, то чи хочеш їх бачити, бути із ними? А якщо не хочеш бачити браів і сестер, то як тоді на Бога поглядати?
Інколи чутно про "а мы дома поклоняемся". Як правило, це кажуть люди, які Бога вже відкинули і де-факто офорляють своє "розлучення" із церквою. Це зручна відмазка, щоб не втратити обличчя. Доводилося читати про домашні церкви в Писанні, але про сімейні я ніколи не чув.