vatra |
Господь розсудить, Йому видніше. |
Це точно, що не ми судді, і хай Господь захистить, щоб ми ними ставали. Разом з тим в Біблії є прямі вказівки випробовувати вчителів, і якщо вони фальшиві, дорікати їм, та не мати х ними спільности.
vatra |
Та я зустрічала такий історичний випадок: |
Секажу чесно: мене, звичайно, захоплюють подібні історії. Проте, я я волію будувати свою віру на Слові Божому, а не на історіях. Впевнений, для будування стосунків з Богом це набагато надійніше. :)
vatra |
Я вважаю, що раз в Біблії написано, що це один з дарів , то він існує. |
Шановна Ватра, в Біблії написано також, наприклад, про тваринні жертви. Але це ж не означає, що їх терба сьогодні приносити. Я стверджую, що
а) духовні дари чудесного характеру мали певну мету;
б) вони були дочасними, оскільки після виконання свого призначення вони стали непотрібними;
в) своє призначення вони виконали ще на початку зародження християнства.
Просте запитання: якщо згідно стверджень тих, хто "практикує" такі самі дари, які були і в часи Нового Заповіту (1 ст), і вони мають такі самі характеристики, то чому це ніхто не бачить? У ті часи Ісус просив людей, щоб вони мовчали про зцілення та інші чуда, але всі люди знали про них. Сьогодні "чудотворці" намагаються "просунути" свої чуда, але про це напевне ніхто не знає та не бачить. Чому в новинах говорять про те, що лікарям вдалось проветси унікальну операцію, наприклад, пришити пальці людині через декілька годин, як вона втратила їх на пилорамі. Але чому в новинах не показують масові зцілення від смертельних хвороб, воскресіння з мертвих тощо, які відбуваються так маштабно... згідно слів "чудотворців"? Поміркуйте над цим.
Кожен дар відрізнявся один від одного, а не тільки один дар мов відрізнявся від усіх інших.
Чому Павло казав що тішиться? Якщо Ви про це:
"Дякую Богові моєму, розмовляю я мовами більше всіх вас" (1 Кор. 14:18).то тут він дякує за те, що має цей дар. Я впевнений, що за будь-який інший він теж був вдячний Богу.