Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Ігор Чернешенко Проповедник ЦХ
25.01.2010 11:37

Логіка виділяє деякі нечесні прийоми, які люди можуть використовувати для досягнення своїх цілей.

Їх багато, але зупинимося на деяких маніпулятивних практиках, які так щедро використовує один із учасників форуму.

1. Перехід на особистості (argumentio od auditorium), коли замість аргументу обговорюються особистості. Нажаль, я теж потрапив частково в цю пастку :(.
2. Висування фальшивого доводу від імені противної сторони і його розвінчання. Це покликано показати, що бачите, яка ваша позиція слабка, а я молодець, а вас як муху прибив. Вячеслав намагається сказати, що лише в 1 Кор і лише там говориться про підтримку проповідників, а раз там він його бачити не хоче, значить Біблія це забороняє.
3. Уход від незручних місць. Гарна тактика, яка потребує майстерності у використання. Коли аргументи, які важко заперечити просто не помічаються.
4. Пошук союзників, це варіант argumentio od auditorium. Коли учасники дискусії розбиваються на "поганих" і "хороших", до "хороших" заграють, а "поганих" хають і звинувачують у всих смертних.

Про інше навіть писати не буду.

Використання зазначених вище прийомів говорить про слабку позицію людини, яка так себе поводить. Якщо є серйозні аргументи, то їх виокристовують, а не маніпуляції.

Заклики типу "ну шо ж ви, Ігор, Адмін і Алекс" є суто провокативними, які покликати вказати на те, що от я так гарно сказав, а вам нічого сказати і ви боїтеся і мовчите. Господь колись говорив про бісер і тварин, і якщо людина не хоче його розкидати, то маніпуляції не досягнуть своєї цілі.

Мої коментарі направлені не на Вячеслава особисто, а на ті прийоми або повадження, яке спостерігається на форумі.

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua