Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Ігор Чернешенко Проповедник ЦХ
11.01.2010 20:35

Також є ряд питань, відповідь на які проливає світло на суть питання:

1. З чого жити місіонерам? Місіонер вже не є частиною материнської громади, а місцева громада 2-3 чоловіки. То з чого жити? Оббирати цих 2-3?
  2. Якщо в мене є сестра по плоті за кордоном, вірна Богу, в неї є можливість допомагати мені фінансово, а в мене є бажання і є потреба повночасно проповідувати, то на основі чого можна сказати, що вона (або брат, батько, товариш) не має права мені допомагати фінансово? Чи скасовував хто Галатам 6:10?
  3. Чи має громада займатися доброчинністю? Громада на лівому березі допомагала проповіднику з іншої громади, бо бачила його нужду, в нього не вистачало коштів. Чи згрішили християни тим, що допомагали брату?
  4. Чи може громада допомагати в скруті брату безвідносно до його роду дій? А якщо ця людина не знаходиться саме в цій громаді? Якщо може допомагати, то чи може допомагати йому, якщо він проповідує?
  5. Чи має право церква посилати допомогу церкві? Питання висвітлено раніше. А чи може церква-отримувач використовувати гроші на підтримку проповідника?
  6. Чи може заможна людина, не християнин, підтримувати проповідника? Товариш дитинства, хоче давати гроші на добрі діла. Проповідник має право брати гроші?
  7. До галатiв 6:6  А хто слова навчається, нехай ділиться всяким добром із навчаючим. Що робити, якщо я проходжу дистанційний курс навчання  (Інтернет, заочний курс, по телефону, тощо?
  8. Що робити із авторами книг, які живуть в іншій місцевості, на основі Галатам 6:6? Нехай сіно жують, а дітям солому дають?

Єдиний (на мою думку) негативний момент у підтримці «чужих» проповідників полягає в тому, що «хто платить, той замовляє музику». Тобто: ти вчиш не так як я, я тебе не підтримую. Але те ж саме стосується і своїх громад, старійшини можуть сказати: «ти вчиш не тому, що вчить Біблія, ми тебе не підтримуємо». Це питання совісті самого проповідника, що йому робити.

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua