Yur |
Петр"]А як же ви поясните чистилище у відповідності з 2Коринтянам 5:10 "Бо мусимо всі ми зявитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе". Тож це місце однозначно говорить, що вже нас ніхто чистити не буде. Є справи, які йдуть вслід за нами. І лише в тілі ми можемо щось змінити, лише в цьому земному житті. |
Чистилище не є перебуваням у фізичному часі. Це стан душі, де одна мить може означати ціле життя.
У Чистилищі душа доступає прощення, сам же присуд відбувається на Страшному Суді. Прощена душа знає, себто відчуває своє прощення, як і відчуває свої провини, котрі має відпокутувати. Вона терпить від нестачі любови.
Для людей же, котрі доживуть до явлення Спасителя, кінець світу й стане Чистилищем. Прихід Христа у славі і Страшний суд знаменуватимуть остаточне наше спасіння або осудження.
. . . . . [/quote] Наша розмова, як розмова глухого з сліпим. Я хочу, щоб ви пояснили як ви розумієте 2Кор. 5:10. Відкрийте очі і зрозумійте, що суд буде по справах, які ми робили, будучи в тілі, добре, чи погане. Ось критерії Божого суду. Мені б теж не завадило, якби було чистилище, але це місце Біблії ставить на місце все. Суд по справах, а не хімчистка в небесних обителях.