Мир вам и дому вашему
Поиск по форуму:

Библия, толкование и вера

Автор
Тема:
Yur
09.05.2012 3:40
Ігор Чернешенко
Yur
Догмат про Чистилише можна приймати, можна не приймати, але спростувати не можливо.
Ви смілива людина, робити такі твердження
 А чого мені боятися, коли Слово Його зі мною. Окрім того мій досвід.

Ігор Чернешенко
Не просто можливо, але і не складно. Але для цього потрібно, щоб з вашого боку було бажання теж слухати і вмикати логіку в розборі тексту. Оскільки такого бажання не видно
Звідкіля такий висновок?

Ігор Чернешенко
.. то навряд чи хто із відомих мені учасників форуму присвятить час і зусилля для розкидання перлів.
Можна іще простіше, попросити і я сам піду.

Ігор Чернешенко
За звичай, для того, щоб розібрати питання, воно береться одне, зважується контекст, всі інші місця Писання, застосовується критичний апарат аналізу тексту (герменевтика) - все це обовязково здобрюється чесністю і щирістю перед Богом і собою.
З цим згоден.

Ігор Чернешенко
 Якщо у вас все-таки є бажання чути, то давайте домовимося: візьмемо тему авторитету Писання і її розглянемо (чи є там місце Августину із чистилищем і іншому...). Але при цьому ви не повинні будете порушувати 4 основних закони логіки: тотожності, достатньої підстави, непротиріччя, виключеного третього. Також обовязковим є використання герменевтичного апарату, який загальний для всіх (синатаксис, морфологія, граматика, стилістика). 
За інших умов вести з вами розмову - не продуктивно. Якщо погоджуєтеся на пропозицію - стукайте в приват; не завжди перевіряю пости. 

З пропозицією згоден окрім привату. Коли влаштовує, можу більш детально, без офіціозу, викласти тут свої міркування про Чистилище, а там подивимось.

Вернуться к дискуссии

(С) 2008-2024, Христианский Форум.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua