Galukd |
Справа в тому, що якби не дослідив, то і Вам би не радив. Але якщо хочете належати то тих людей, про який сказав Апостол Петро "Бо сховане від тих, хто хоче цього..." то не досліджуйте, залишайтесь вірним людським переданням, і нічого не досліджуйте. Воля Ваша. Богу не змушує. А я буду молитись за Вас. |
Дякую за благі наміри, утім гадаю, також добре було б зосередитись на суті отого, як ви кажете, уже вами дослідженого, а саме, що означає "вік майбутній"
з Мат. 12:32. Galukd |
До речі, Ви так і не відповіли на запитання щодо інших посилань (Матв. 5; 1 Кор. 3). |
Маєте на увазі запитання пана
Alex 07.05.2012 16:49 ?. Так відповів одразу ж в наступному повідомлені. Якщо не те, конкретизуйте іще раз запитання.
А ось відповіді на моє запитання:
І яке значення виразу "вік майбутній" в 1-му столітті? таки не було.
Galukd |
Часто зустрічаю обгрунтування "Писанням в цілому", але при ревізії виявляється, що це ціле складається з нулів. Крім того підхід цікавий: не перечить в цілому. Питання має формулюватись інакше: де Писания вчить цьому? |
А де Писнання не вчить цьому, чи заперечує?
Не про все в Біблії написано і це є нормально згідно тієї ж Біблії.
Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь. (Івана 21:25)Але ...
.. Немає нічого захованого, що воно не відкриється, ані потаємного, що не виявиться.
Що кажу Я вам потемки, говоріть те при світлі, що ж на вухо ви чуєте проповідуйте те на дахах. (Мат.10:26,27)Galukd |
Те чи інше вчення з небес чи від людини? З вченнями, подібними догмату про чистилище, чатсо буває так: спочатку виникає саме вчення, якесь положення, а вже потім під нього висмикуються з кров"ю цитати з Біблії. Такі собі "релігійні хірурги" зі скальпелями в руках "працюють" з Псианням. Там трохи, там чуть-чуть, і готово. Це я не про Вас, схоже, Ви просто щиро і віддано (хоча і сліпо) перймаєете те, що вкаллаи в Вас, коли Ви самостійно нічого взяти не могли. |
Справді, я повністю довіряю офіційним документам Церкви. Але я також готовий відповісти за свої слова. Будь-ласка, коли щось незрозуміло і є запитання.
Galukd |
Це не було висновком, це була паралель. |
Так навіщо запаралелювати. Коли не погоджуєтесь, що можливість отримання прощення у "віці майбутнім", що випливає з цитати
Мат. 12:32, є Чистилишем, обгрунтуйте свою незгоду. Почати хоча б з відповіді на поставлене запитання.
===================================================================================
Galukd |
Yur | Посему принес за умерших умилостивительную жертву, да разрешатся от греха. (2 кн. Макк.12:45) Де йдеться про відпущення гріхів померлих. | Коли це стало неможливим? У 16 столітті? У 15? У 1-му? У 21? (Це я натякую на те, що книга, на яку Ви посилаєтесь, старше самого догмату майже на дві тисячі років. Отож виходить, що таку важливу частину доктрини Христа віруючі не знали і не вірили в неї тривалий час). |
Але ж автор книги Маккавейської вірив й без догмату, чому ж іншим не вірити.
Догмат лиш утвердив ідею про Чистилище.
Galukd |
Я не говорю про відсутність догмату, він є. Перш, ніж його спростовати, спочатку треба його довести. Це вже інша річ. |
Взагалі доводять тим, хто противиться самій ідеї. Коли згодні, я викладу більш детально свої міркування з цього приводу. Й подивимось чи будуть якісь невідповідності до Писання, чи їх нема.