Ігор Чернешенко |
Коля. чи буде відповіддю, якщо не тільки руйнує тіло, але ще й досталяє задоволення або слугує іншим цілям? |
Да.
Ігор Чернешенко |
Приклад 1. Лікар заборонив хворому споживати певний вид їжі, бо для його тіла це шкідливо. Але хворому подобається смак, дає почуття ситості, хоч і шкодить. Тут не только руйнація, а ще і живлення і задоволення, і ціль не зруйнувати тіло, а попоїсти смачненького. |
Я бы сказал: человеку самому решать. Врач может ошибаться, а человек получает удовольствие и утоляет голод. Смотря какие потом будут последствия.
Ігор Чернешенко |
Приклад 2. Щоб не чутно перегару, людина випила 30-50 грам дизпалива, не з ціллю зруйнувати тіло, та це ще й вуглеводні (реальна подія). |
Ну, дизтопливо в разряд пищи вообще не попадает, поэтому это явно грех (плюс
перегар, который вряд ли от чая :)
Ігор Чернешенко |
Приклад 3. Понюхав супчик, підкис. Та ладно, пузо не дзеркало, зїв - пронесло. Свідомо, без ціл зашкодити, з ціллю голод задовольнити. |
На здоровье. У меня был пример: жили в общежитии, 3 человека в комнате. Взяли банку рыбной консервы, а она вздутая. Я хотел выкинуть, но товарищ у меня забрал, открыл и съел. И хоть бы что ему.
Да, кстати, очень часто слышу про вред, но, рискуя вызвать бурю протеста, скажу, что телу человека не так уж легко повредить. Бог сотворил его с изрядным запасом прочности :)