(Гость) |
У вас напевно упередження на рахунок свідків |
Ні, не упередження. Мої слова витікають з: а) Божого Слова; б) досвіду.
(Гость) |
я розумію, що багато їх ненавидить |
Можливо, про багатьох казати не буду, скажу за себе: мені просто шкода цих людей, адже вони, як правило, щирі люди (як і переважна кількість багатьох інших віруючих), завзяті тощо. Шкода, тому що дозволили сатані засліпити свої серця, і використовувати себе для досягнення його цілей. Попри це розумію, що на цю сатанинську вудочку ловляться, як правило, люди, котрі просякнуті матеріалістичним світоглядом. Як Павло пише про людей, котрі не приймають правду, щоб спастися:
" І за це Бог пошле їм дію обмани, щоб у неправду повірили, щоб стали засуджені всі, хто не вірив у правду, але полюбив неправду" (2 Сол. 2:11,12).
(Гость) |
вони розповідають про те, що Бог зробить в майбутньому |
Та ні, я впевнений, що вони вірять, в те що розповідають, але розповідають фальшиве й перекручене, часто вириваючи з кров"ю вірші з контексту.
(Гость) |
Чому вас так пригноблює те про, що розповідає Біблія, |
Один з прийомчиків "чорної риторики": видати за факт те, що фактом не є, задати запитання таким чином, щоб опонент мусив виправдовуватись. Відомий приклад: запитати чоловіка, чи перестав він бити свою дружину. Відповідь "ні" коментарів не потребує, відповідь "так" передбачає, що бив, відповідь "не бив ніколи" справляє враження виправдання, а значить щось там таки є
Хто Вас цьому навчив? В школі теократичного служіння, чи як там у вас воно називається?
(Гость) |
адже вона все ж таки розповідає про рай на землі, пригадайте слова з Псалма 37:10,11:"А ще трохи й не буде безбожного, і будеш дивитись на місце його і не буде його, а покірні вспадкують землю, і зарозкошують миром великим!" |
Так, саме в псалмах потрібно шукати доктрину
Саме в цьому псалмі Давид вирішив докладно розповісти про кілька судів, що мають статись, про Армагедон і 1000-літнє царство і т.д. Щоправда, в іншому написане зовсім протилежне (Пс. 101:26,27), але це вже таке.
(Гость) |
А ще є багато таких місць... |
Є, звичайно, є. Апостол Петро про це пише (доречі, обговорючи тему дуже близьку нашій) в 2 Пет. 3:16. Я не намагаюсь Вас образити, я кажу про суть явища.
(Гость) |
А нарахунок, хто піде на небо, Біблія чітко описала кількість людей викуплених з землі: |
А що, ті вірші, які я приводив, "не чіткі"?
(Гость) |
Об"явлення 7:4, 14:3 Для кого це написано?
|
Найперше, це написано церквам в Азії. Але стосується і нас. 144000 - це символ, який передає просту думку: усі спасенні будуть з Богом, ніхто у Нього не забутий. Це число - символ повноти спасенних, воно не є буквальним. Це витікає з характеру самої книги, написаної символічною мовою, це витікає з описання складу цих 144000 тисяч.
Ви навряд чи мені повірите, але мені дуже болячи знати, що абсолютного нічого наша розмова не змінить. Я просто знаю, як Ви будете реагувати на ці слова. Власне, своїм постом Ви вже це демонструєте, доводячи справедливість моїх слів, які раніше я говорив про манеру спілкування членів вашої організації та причини. Наприклад, Ви абсолютно проігнорували ті вірші, які я приводив як доказа помилки Ваших стверджень. Ви взяли і просто знову повторили своє. Ви і допустити не можете, що в чомусь можете помилятись, а тому навіть не збираєтесь і не будете підходити критично до своїх переконань, не будете проводити ревізію своїй вірі. Це і є ознака та результат "промивки мізків".
Одне запитання, яке все ставить на своє місця: чи допускаєте Ви, що "вірний раб" з Брукліна може помилитись?
Менше за все мені б хотілось, щоб Ви сприймали мої слова, як обвинувачення чи насміхання, чир ненавсить, чи щоьс у цьому роді. Тому що таке сприйняття закриває можливість конструктивного діалогу. Проте, у мене й так мало надії на нього.
Хай Творець неба та землі благословить Вас по Своїй волі!